- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Παράθυρο με θέα» του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης (pics)

Το ΚΠΕ Μελίτης στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Φλώρινας, διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Παράθυρο με θέα».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες της έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας και ήταν προσαρμοσμένος στις ειδικές συνθήκες που βιώσαμε όλοι το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να φωτογραφίσουν το τοπίο έξω από το παράθυρο του σπιτιού τους, όπως το έβλεπαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι.

Στόχοι της δράσης ήταν οι μικροί μαθητές να παρατηρήσουν και να αναδείξουν με εικόνες το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της γειτονιάς τους, να αντλήσουν έμπνευση από τον περιβάλλοντα χώρο τους, να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους, να εκφρασθούν καλλιτεχνικά και να καλλιεργήσουν τη δεξιότητα χρήσης του κινητού τους τηλεφώνου ως φωτογραφικής μηχανής.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης ευχαριστεί θερμά όλους τους/τις  εκπαιδευτικούς και τους μαθητές /τριες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στον διαγωνισμό μας. Όλα τα έργα θα αξιοποιηθούν για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, ενώ στους ακόλουθους/ες μαθητές/τριες που οι συμμετοχές τους διακρίθηκαν θα δοθούν αναμνηστικά δωράκια.

1) Έλενα Παπαδοπούλου, 5ο Δ.Σ Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος»,

Τίτλος έργου: «Λαχτάρα για παιχνίδι»

2) Μπούκτσης Χρήστος, Δ.Σ. Αγίου Παντελεήμονα,

Τίτλος έργου: «Περιμένοντας για τηλεδιάσκεψη»

3) Χρύσανθος Χατζητιμοθέου, Δ.Σ. Φιλώτα,

Τίτλος έργου: «Κοιτώ ψηλά και ελπίζω»

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης