- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Θεσμικά και οικονομικά προβλήματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 03-06-2020, η καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Λάρισα. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και θεσμικά και οικονομικά.

Η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, Κρητικού Διαμάντω, αναφέρθηκε εκτεταμένα στα προβλήματα που έχουν ανακύψει και τους χειρισμούς στο θέμα του παγετού τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στην περιοχή Αμυνταίου και την εμμονή του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας να μην αναγνωρίζει το ζημιογόνο αίτιο. Στη συνεδρίαση κυριάρχησε, και ήταν θέση όλων, η ουσιαστική απραξία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέναντι στους παραγωγούς της χώρας μας, αγρότες και κτηνοτρόφους, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού. Όλοι συμφώνησαν πως ο Υπουργός είναι σπάταλος στα λόγια και τσιγκούνης στις πράξεις, ακόμα και στο θέμα των κτηνοτρόφων που πολλά συζητήθηκαν και πάρα πολλά ανακοινώθηκαν.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου και η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων παρακολουθούν τα θέματα και τα προβλήματα των αγροτών και επεμβαίνουν κάθε φορά είτε με κινητοποιήσεις, είτε με ουσιαστικό και παραγωγικό διάλογο.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου θα ενημερώνει τους παραγωγούς της περιοχής μας για τις εξελίξεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ