- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Άμεση σύλληψη δύο ατόμων στη Φλώρινα για κλοπές που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε ακόμη μία κλοπή που τελέστηκε από τους προαναφερόμενους προ δεκαπενθημέρου περίπου, σε περιοχή της Φλώρινας

 

Συνελήφθησαν χθες (26-07-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας, δύο (2) ημεδαποί, ένας άνδρας 67 ετών και μία  γυναίκα 38 ετών, για κλοπές που διαπράχθηκαν σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, σε περιοχές της Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, χθες (26-07-2020) και σε διαφορετικούς χρόνους (πρωινές, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες), οι ανωτέρω ημεδαποί αφού επισκέφθηκαν 77χρονο, 95χρονο και 91χρονη στις οικίες τους, στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, κατάφεραν να τους αφαιρέσουν είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης, είτε με τη μέθοδο του εναγκαλισμού διάφορα χρηματικά ποσά.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω προ δεκαπενθημέρου περίπου (10-07-2020), αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης από 57χρονο ημεδαπό, σε περιοχή της Φλώρινας, χρηματικό ποσό.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν άμεσα σε περιοχή της Φλώρινας και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή του 67χρονου ημεδαπού βρέθηκε αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, που κατασχέθηκε και ακολούθως αποδόθηκε στους παθόντες.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν – κυρίως από ηλικιωμένους – χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συμβουλεύει τους πολίτες :