- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)» του Δήμου Φλώρινας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.).

Η Πράξη «Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας & Προστασίας/Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)» είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελουμένων ατόμων στην εργασία μέσω της ενίσχυσής τους, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και στην πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά, συγκεκριμένα:

Οι άμεσα ωφελούμενοι, κατά περίπτωση, απαιτείται να προσκομίσουν:

  1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  2. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων).
  4. Διαζευκτήριο ή άλλο νόμιμο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει ότι το άτομο είναι διαζευγμένο.
  5. Υπεύθυνη δήλωση ότι ζει μόνος/η.
  6. Ιατρικές γνωματεύσεις, αποφάσεις ΚΕΠΑ κτλ. εάν είναι μερικώς ή μη αυτοεξυπηρετούμενος/η.
  7. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνει και δε θα λαμβάνει υπηρεσίες από άλλη δομή και ότι αποδέχεται να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία τα οποία υποβάλλονται μόνο για τον σκοπό τον οποίο ζητήθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  8. Άδεια διαμονής σε ισχύ (σε περίπτωση αλλοδαπών από τρίτες χώρες) ή αντίγραφο ταυτότητας ομογενούς (σε περίπτωση Έλληνα ομογενούς).

Οι έμμεσα ωφελούμενοι, κατά περίπτωση, απαιτείται να προσκομίσουν:

  1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  2. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων).
  4. Βεβαίωση ανεργίας, εάν ο έμμεσα ωφελούμενος είναι άνεργος. Η ανεργία αποδεικνύεται με πρόσφατη βεβαίωση του ΟΑΕΔ (που είναι αρμόδιος προς τούτο), η ημερομηνία έκδοσης της οποίας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
  5. Βεβαίωση εργοδότη, εάν ο έμμεσα ωφελούμενος εργάζεται, από την οποία να προκύπτει η συνέχιση και το είδος της απασχόλησης (μερικής ή ορισμένου χρόνου)(αφορά μισθωτούς/τες).
  6. Αντίγραφο της δήλωσης έναρξης επιτηδεύματος στο Δ.Ο.Υ. (για αυτοαπασχολούμενους/ες).
  7. Βεβαίωση ασφάλισης από τον ΟΓΑ ή βεβαίωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
  8. Πιστοποιητικό Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) σε ισχύ, με το οποίο προσδιορίζεται ή πάθηση ή βλάβη και το ποσοστό αναπηρίας του ατόμου – συγγενή, για έμμεσα ωφελούμενους οι οποίοι είναι ΑμεΑ ή έχουν μέλη της οικογενείας τους ΑμεΑ (δεν υπολογίζεται ως ΑμεΑ ο άμεσα ωφελούμενος για τον οποίο γίνεται η αίτηση).
  9. Υπεύθυνη δήλωση ότι ο άμεσα ωφελούμενος δεν λαμβάνει και δε θα λαμβάνει υπηρεσίες από άλλη δομή.
  10. Υπεύθυνη δήλωση του έμμεσα ωφελούμενου, ότι είναι επιφορτισμένος με τη φροντίδα του άμεσα ωφελούμενου.
  11. Άδεια διαμονής σε ισχύ (σε περίπτωση αλλοδαπών από τρίτες χώρες) ή αντίγραφο ταυτότητας ομογενούς (σε περίπτωση Έλληνα ομογενούς).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στο «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», Κιλκίς και Καπετανοπούλου γωνία, Τ.Κ. 53100, Φλώρινα, υπόψη κου Μούκα Δημητρίου (τηλ. επικοινωνίας: 2385046858).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Φλώρινας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία ή μη εργάσιμη), τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Για την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας

Νώτας Παναγιώτης

Πρόεδρος Δ.Σ.