- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ενισχύεται η αντιπυρική προστασία στον Δήμο Αμυνταίου

Η Π.Ε. Φλώρινας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές σε συνεργασία με τον Ταξίαρχο Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννη Ράπτη, προχωρούν στην ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του Δήμου Αμυνταίου. Προσεχώς πυροσβεστικό όχημα και προσωπικότης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας θα σταθμεύει,επι 24ωρου βάσεως, στην πόλη του Αμυνταίου σε κατάλληλο χώρο που έχει υποδειχθεί από τον Δήμο Αμυνταίου.

Η παραπάνω ενέργεια θα ενισχύσει αναμφίβολα τις επιχειρησιακές δυνατότητες στην περιοχή, την ασφάλεια των παραδοσιακών οικισμών, των κατοίκων αλλά και την προστασία του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου που χαρακτηρίζει την περιοχή του Αμυνταίου, η οποία ανήκει στο δίκτυο Natura 2000.

Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, σε σχετική συνεδρίαση στις 14 Μαΐου 2020, παρουσίασε τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές και την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών. Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 23853 50423 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση t.pp@florina.pdm.gov.gr.