- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κόντρα στο «θηρίο»

Γράφει ο Νίκος Ραπτάκης

Όσα θέλεις να μάθεις για την winmasters είναι στην σελίδα του foxbet

 

Σιγά σιγά ξεκινούν και τα «τριτοκοσμικά» πρωταθλήματα που και αυτά είχαν υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Στη στήλη μου αρκετές φορές καταπιάστηκα με το Μαρόκο που διαθέτει ένα ανταγωνιστικό, δυνατό αλλά και «ύποπτο» πρωτάθλημα (όπως της Αλγερίας ή της Τυνησίας). Το «ύποπτο» νομίζω είναι κατανοητό το τι εννοεί λόγω των εισαγωγικών.

Το ματς που έχει ενδιαφέρον είναι αυτό ανάμεσα στην Ντιφάα Χασάνι Ζντίντι που υποδέχεται την διάσημη Ρατζά Κασαμπλάνκα στο στάδιο Μπεν Αχμέντ Ελ Αμπντί. Είναι εξ αναβολής αγώνας την 9ης αγωνιστικής που σήκωσε πολύ θόρυβο τότε. Σήκωσε θόρυβο διότι η Ρατζά αρνήθηκε να κατέβει στο ματς καθώς είχε υποχρεώσεις στα κύπελλα Αφρικής στην Αλγερία. Πάντως, παρά τις καταγγελίες της Ντιφάα και τις ενστάσεις, η Ομοσπονδία δεν τόλμησε να τιμωρήσει τη Ρατζά, διότι θα ξέσπαγε «πόλεμος» στο Μαρόκο.

Η Ρατζά είναι στην 6η θέση αλλά με 3 ματς λιγότερα και στο -8 από την πρωτοπόρο Ουιντάν και η Ντιφάα στην 8η. Η επανέναρξη όμως βρίσκει τη Ρατζά σε δυσχερή θέση κι αυτό διότι ο πρώτος της προπονητής Ζαμάλ Αλ Σαλαμί είναι τιμωρημένος με 4 αγωνιστικές. Ο βοηθός του, ο Γιουσέφ Σαφρί είναι σε καραντίνα, οπότε έμεινε ο τρίτος κατά σειρά διαθέσιμος. Πρόβλημα όμως ανέκυψε και με απουσίες. Εκτός μάχης με χιαστούς είναι οι Μπενχαλίμπ (Ε, 3/2) και Μαχάμεντ Ντουίκ (Μ, 7/0). Αποκλεισμένοι λόγω της κρίσης είναι στο Κονγκό οι Μαλάνγκο (Ε, 14/5) και Ενγκομά (Μ, 10/0), ενώ έμεινε στην Ολλανδία και δε γύρισε ακόμα ο Χαντάντ (Α, 8/0). Από πλευράς Ντιφάα υπάρχει η απουσία του αμυντικού Εντιαγέ (Α, 11/0), που κι αυτός με τη σειρά του έμεινε εγκλωβισμένος στη Μαυριτανία.

Ο συγκερασμός των παραπάνω ειδήσεων του ρεπορτάζ του αγώνα, με οδηγούν στο να κοντράρω, με «κάλυψη», το θηρίο της χώρας.