- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Π. Πέρκα εφ’ όλης της ύλης για την επένδυση του Ελληνικού: καταθέτω τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την πραγματική πρόοδο που συντελέστηκε στο έργο επί ΣΥΡΙΖΑ

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, (27.7.2020), στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν σχετική τροπολογία για το ελληνικό, έγιναν πολλές αναφορές στην κ. Πέρκα και στη συμβολή της στην πρόοδο της επένδυσης του Ελληνικού, που όπως αναφέρθηκε ήταν καθοριστική.

Η κ. Πέρκα άσκησε έντονη κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τις άστοχες δηλώσεις του περί ξεμπλοκαρίσματος της επένδυσης του Ελληνικού αλλά και στα κόμματα της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού διοικητικού συστήματος της χώρας, που δεν ευνοούν τις επενδύσεις στην Ελλάδα και τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε επιτυχώς.

Στη συνέχεια ανέλυσε τις βελτιώσεις προς όφελος του ελληνικού δημοσίου που προέκυψαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την τροποποιητική σύμβαση του 2016 και κατέθεσε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την πραγματική πρόοδο που συντελέστηκε στην επένδυση του ελληνικού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Γεγονός που συνέβαλλε καθοριστικά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Παράλληλα άσκησε κριτική για τις απαράδεκτες αναβλητικές αιρέσεις της αρχικής σύμβασης που υπογράφηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 και δεδομένων των προαπαιτούμενων δράσεων της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς, ήταν αδύνατη η τροποποίησή τους.

Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις δέκα σχεδόν τροπολογίες και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που έχουν κατατεθεί αναφορικά με την επένδυση του Ελληνικού και ρυθμίζουν με πρόχειρο τρόπο τα της επένδυσης χωρίς να προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον και πρότεινε βελτιώσεις προς όφελος του ελληνικού δημοσίου. Επίσης, αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή φιέστα των κατεδαφίσεων, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η οικονομική συναλλαγή.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Π. Πέρκα