- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας των δημόσιων φορέων να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες επανεκκίνησης κάθε είδους δραστηριότητας μετά την πανδημία που έπληξε τη χώρα μας και ειδικά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Κασαπίδης και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020, προχώρησαν σε παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Δράσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας ΑμεΑ» που αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020. Σύμφωνα με την τροποποίηση η ημερομηνία λήξης της υποβολής προτάσεων μεταφέρεται στις 03/08/2020.

Η πρόσκληση αφορά σε δράσεις για την υλοποίηση του στόχου του Επιχειρησιακού Προγράμματος, που αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε υφιστάμενα δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου για την προσβασιμότητα.

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα, καθώς και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους φορείς.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 – «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.