- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παρουσίαση του βιβλίου «Λίνος ο Δρακουλίνος» της Μαρίνας Φραγκεσκίδου, από το βιβλιοπωλείο «Πασχάλης» και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου

Μετά την επιτυχία της «Κουτσής κιθάρας» η Μαρίνα Φραγκεσκίδου επανέρχεται και μας συστήνει τον «Λίνο τον δρακουλίνο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Οπισθόφυλλο

Ο Λίνος ο δρακουλίνος διώκεται από τη Χώρα των Δράκων επειδή δεν μπορεί να βγάλει φωτιά. Ο Σάκης, το πιο ανέμελο κουνέλι, έχει ως μόνη του έννοια να τρώει μπανάνες, και ο Άρης, ο λύκος με τη μαγική φωνή, είναι ερωτευμένος με την ΚοκόΣουσού, την ομορφότερη κότα του δάσους.

Σίγουρα θ’ αναρωτιέστε τι κοινό μπορεί να έχουν αυτοί οι ήρωες. Μέσα από τις περιπέτειές τους θα μάθουμε πως η φιλία και η αγάπη δεν ορίζονται από τα συνηθισμένα, η διαφορετικότητα έχει πάντα θέση στις καρδιές όσων ξέρουν ν’ αγαπούν αληθινά, και εντέλει, κάθε πράγμα γίνεται στον καιρό του. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αγάπη, πολλή πίστη, απεριόριστη φιλία και μια σταλιά εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Βιογραφικό

Η Μαρίνα Φραγκεσκίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ασγάτα της Λεμεσού. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Πάτρα κι έπειτα απέκτησε τον τίτλο του ορκωτού ελεγκτή. Από το 2003 μέχρι το 2010 περιπλανήθηκε σε πολυεθνικές εταιρίες στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Στην πορεία έκανε στροφή κι αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τη γραφή σε κάθε της μορφή. Το πρώτο της βιβλίο ήταν η «Ευτυχία από το παράθυρο», Εκδόσεις Αναζητήσεις, 2011. Έχει συγγράψει θεατρικά έργα με τον Στέλιο Θεοχάρους, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές της Κύπρου. Το έργο τους «Κοιμήσου αγγελούδι μου» παρουσιάστηκε και στο ίδρυμα Κακογιάννη τον Σεπτέμβριο του 2018. Δούλεψε στην τηλεόραση ως διαλογίστρια σε διάφορα κυπριακά σίριαλ. Η μεγάλη της αδυναμία εξακολουθεί να είναι η στιχουργική – μάλιστα, κάποιοι από τους στίχους της έχουν μελοποιηθεί. Τον Ιούνιο του 2017, το τραγούδι που υπογράφει με τον Μιχάλη Χαριλάου με τίτλο «Τα λάβαρα» απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 23ο διαγωνισμό σύνθεσης κυπριακού τραγουδιού «Γιώργος Κοτσώνης».

Το 2019 συνδημιούργησε την ιστοσελίδα «thisisus.gr» – μαζί με τη Σοφία Μητράκη και την Τιτίκα Ανουσάκη – που αφορά θέματα γύρω από τους γονείς και τα παιδιά.

Διαμένει στην Αθήνα μαζί με τον άντρα της και τις δυο τους κόρες.

Από τις εκδόσεις Πνοή κυκλοφορούν τα παραμύθια της «Η κουτσή κιθάρα» και «Λίνος ο δρακουλίνος».

Επικοινωνία με τη συγγραφέα:

Facebook: Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Instagram: marinafranky

Mail: frangeskidoum@gmail.com

Blog: marinafragkeskidou.blogspot.com

Συγγραφέας: Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Τίτλος: Λίνος ο δρακουλίνος

Σελ. 40 Διαστάσεις 16,30Χ24

Τιμή: 10,00 €

ΙSBN 978 618 5307 85 1

Ημερ. κυκλοφορίας 12/2019

Κωδικός: 19117

Με τιμή,

Το Δ.Σ.