- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Περιμένοντας το ασθενοφόρο…

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»!

Και όμως μου συνέβη για δεύτερη φορά η ίδια ταλαιπωρία μέσα σε δυο μήνες εξ αιτίας της συμπεριφοράς του ΕΚΑΒ και αναγκάζομαι να το καταγγείλω για να μην ξανασυμβεί σε άλλον.

Γεγονός είναι ότι το ΕΚΑΒ δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του νοσοκομείου Φλώρινας, αλλά στη διοίκηση του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στην Κοζάνη. Επομένως η όποια ανάγκη μεταφοράς ζητείται από εκεί και εναπόκειται στην καλή θέληση των Κοζανιτών εάν ικανοποιηθεί, με προτεραιότητα πάντα στους ασθενείς και τα νοσοκομεία της Κοζάνης και έπειτα όλα τα άλλα.

Στην περίπτωση απεργίας που έπεσα εγώ, έπρεπε να κρίνουν αυτοί αν ήταν επείγουσα η επιστροφή της ασθενούς και όχι η εισήγηση των θεράποντων ιατρών του νοσοκομείου Φλώρινα (ορθοπεδικός και ψυχίατρος). Πάντως πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ότι καμία απαίτησή τους δεν θα δικαιωθεί αν δεν έχει τη συμπαράσταση των συμπολιτών τους. Καταπατώντας τα δικαιώματα πρόσβασης των άλλων στην υγεία, δεν κερδίζεις τίποτε. Με το να βασανίζεις μια 92χρονη στην αναμονή και να χρησιμοποιείς το προσωπικό ασφαλείας κατά το δοκούν είναι απάνθρωπο.

Δεν έχω λόγια για τις υπηρεσίες και το ενδιαφέρον του ορθοπεδικού κ. Σαχίνη, της προϊσταμένης κ. Σταυρίδου, του ψυχιάτρου κ. Αναγνωστόπουλου και του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου. Η επιστημονική τους κατάρτιση συνυφασμένη με το συναίσθημα προς τον άνθρωπο! Τους Ευχαριστώ θερμά!

Το αίτημά μου προς τους αιρετούς της πόλης μας (δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη, βουλευτές) είναι να μεριμνήσουν ώστε να αποκοπεί η εξάρτηση του ΕΚΑΒ από την Κοζάνη και να δοθεί σε μια ικανή διοίκηση του νοσοκομείου μας για να μην νιώθουμε οι Φλωρινιώτες πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην ουρά των Κοζανιτών.

 

Κασσιανή Γώγου – Παντελίδου