- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πληρωμή φόρου εισοδήματος ακόμα και σε 24 δόσεις, τι ισχύει με την έκπτωση

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή της διάταξης για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις και για την έκπτωση του 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, η ΑΑΔΕ θα προσαρμόσει το Τaxisnet στις νέες συνθήκες.

Οι φορολογούμενοι, έως τις 31 Ιουλίου, ημερομηνία που λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, θα δουν στο Τaxisnet την οφειλή τους να σπάει σε 8 μηνιαίες δόσεις, τις ημερομηνίες πληρωμής αλλά και την έκπτωση φόρου 2% που θα έχουν όσοι επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του λογαριασμού της Εφορίας.

Για όσους έχουν ήδη πληρώσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος, η έκπτωση 2% θα αφαιρεθεί από το ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι από το τέλος Σεπτεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα τους επιστραφεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Tο 58% των φορολογούμενων έχει υποβάλλει δήλωση, η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου, ενώ συνολικά έχουν υποβληθεί 3.756.566 σε σύνολο περίπου 6.500.000 δηλώσεων.

Το 32% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων είναι χρεωστικό με το μέσο φόρο να ανέρχεται σε 705 ευρώ, το 13% πιστωτικό με το μέσο φόρο για επιστροφή να διαμορφώνεται στα 262 ευρώ ενώ το 54,5% των εκκαθαριστικών είναι μηδενικά.

Όσοι έχουν πληρώσει ήδη εκκαθαριστικό, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος:

Πηγή: dikaiologitika.gr