- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνεδρίαση Δ.Σ. Σπάρτακου: Ο κάθε ένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί γιατί οι στιγμές είναι σφόδρα κρίσιμες

Ο λόγος για τον οποίο το Σωματείο έχει σηκώσει τόσο ψηλά το θέμα της απολιγνιτοποίησης, δεν έχει καν να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται για μία «βίαιη διαδικασία» αλλά έχει να κάνει με μία εν ψυχρώ εκτέλεση.

Με το μήνυμα αυτό να φεύγει προς πάσα κατεύθυνση και συγκεντρώνοντας όλα τα ενεργειακά/ΔΕΗ θέματα που «έτρεξαν» κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο Σπάρτακος, συνεδρίασε σήμερα τηρώντας «μέχρι κεραίας», όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την αναχαίτιση του covid-19.

αποτέλεσαν τα βασικά πεδία πάνω στα οποία αναπτύχθηκε η ενημέρωση από το Προεδρείο και οι τοποθετήσεις των μελών του συνδικάτου.

Το βαρύ φορτίο

Με την σχεδιαζόμενη απολιγνιτοποίηση και κυρίως η επόμενη ημέρα αυτής να αποτελεί το «βαρύ φορτίο» για το συνδικάτο, ο Σπάρτακος κάλεσε –για μία ακόμα φορά- θεσμικούς φορείς, Βουλευτές και κοινωνία να σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια/πρωτοβουλία που θα αναλάβει το Σ/Κ προκειμένου να επιτευχθεί μια πραγματικά «Δίκαιη Μετάβαση».

Οι κοινωνίες χτίζουν κουλτούρες αλλά και οι κουλτούρες χτίζουν κοινωνίες.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η κουλτούρα της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας εδώ και 70 χρόνια «χτίζεται» εξολοκλήρου πάνω στη δραστηριότητα της ΔΕΗ, είναι πασιφανές ότι οι χρόνοι της «μετάβασης» σε ένα άλλο καθεστώς αναιρούνται από μόνοι τους.

Οι θέσεις του συνδικάτου, σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, (τεκμηριωμένες και αυταπόδεικτες) έχουν εκφραστεί προς κάθε κατεύθυνση και αποτελούν τον βασικό μοχλό που ενεργοποιεί τις σχετικές του δραστηριότητες και κινητοποιήσεις έτσι ώστε να αποτραπούν «τα όσα σχεδιάζουν για εμάς, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ».

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ