- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το νοσοκομείο Φλώρινας κρούει εκ νέου των «κώδωνα του κινδύνου» με αφορμή το πρόσφατο θετικό κρούσμα κορωνοϊού

Με αφορμή το γεγονός της πρόσφατης διαπίστωσης νέου θετικού κρούσματος, το Γ.Ν.Φ. ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής τα εξής:

1. Το Νοσοκομείο Φλώρινας, ακολουθεί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο διαχείρισης και αντιμετώπισης τόσο των ύποπτων, όσο και των θετικών κρουσμάτων Covid

2. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου, αναγνωρίζουμε την εύλογη ανησυχία του κοινού και την ανάγκη ενημέρωσης, όμως εμμένουμε στην άποψη ότι επιβάλλεται η  τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης, χωρίς παρεκκλίσεις, καθώς έχουμε τονίσει ότι η επίσημη και έγκυρη ενημέρωση για ζητήματα Covid 19 (περιστατικά ύποπτα ή επιβεβαιωμένα, νοσηλευόμενων ή μη, είναι αυτή που παρέχεται, αποκλειστικά και ΜΟΝΟ από φορείς του Υπ. Υγείας και κυρίως τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας (ΕΟΔΥ) και την 3η ΥΠΕ.

3. Κρούουμε εκ νέου τον «κώδωνα του κινδύνου» τονίζοντας ότι η επιδημιολογική κρίση υφίσταται και οφείλουμε όλοι μας στο πλαίσιο της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα και μέσα ατομικής προφύλαξης, προκειμένου να προστατεύσουμε τόσο τους εαυτούς μας, όσο και την κοινωνία.

Επίσης επειδή ο ιός Covid 19 δεν εκδηλώνεται πάντα με συμπτώματα, καθώς υπάρχουν και ασυμπτωματικοί φορείς, ένας λόγος παραπάνω, ότι θα πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, με την δέουσα προσοχή.

Σε αυτή τη μάχη, η πρόληψη είναι το βασικό μας όπλο και οφείλουμε όλοι μας να τηρήσουμε τις διαδικασίες.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ