- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον αρχαιολογικό χώρο της Ελληνιστικής Πόλης Φλώρινας (video, pics)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, άνοιξε και φέτος τις πύλες στον αρχαιολογικό χώρο της Ελληνιστικής Πόλης Φλώρινας, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, για φεγγαρολουσμένα νυχτοπερπατήματα “ανά τας ρύμας και τας αγυιάς” της αρχαίας πόλης.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο με ελεύθερη είσοδο ενώ λόγω των περιορισμών για την εξάπλωση του κορωνοϊού δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εκδηλώσεις. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και αποτελούνταν από όλες τις ηλικίες. Αφού περπάτησαν στα μονοπάτια του αρχαιολογικού χώρου, κάθισαν στα παγκάκια και απόλαυσαν το φεγγάρι.

Το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας ήταν εκεί για να υποδεχτεί τους επισκέπτες, να τους μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια και να τους κατευθύνει στον χώρο.

Η κ. Ιωάννα Τσιόκανου, αρχαιολόγος στην ΕΦΑ Φλώρινας, μας δήλωσε τα εξής: «Στο πλαίσιο του εορτασμού το αυγουστιάτικου φεγγαριού η ΕΦΑ Φλώρινας διοργάνωσε αυτή τη βραδιά, μία περιήγηση με νυχτοπερπατήματα στην ελληνιστική πόλη της Φλώρινας. Όλοι μας ιχνηλατούμε το παρελθόν και χαζεύοντας το φεγγάρι βλέπουμε το μέλλον. Δυστυχώς λόγω του covid δεν μπορέσαμε να κάνουμε μία μουσική ή άλλη εκδήλωση οπότε αφήσαμε τη φαντασία του κάθε επισκέπτη να ταξιδέψει μία τέτοια θαυμάσια νύχτα. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη κάτι που ενθουσίασε και εμάς. Πιστεύουμε του χρόνου να μπορέσουμε να επαναλάβουμε κάποια μεγαλύτερη εκδήλωση και το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι το ίδιο καλό».