- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την κοινότητα Φλαμπούρου (pics)

Την Κυριακή 02/08/2020 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Φλαμπούρου του δήμου Φλώρινας, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του και της επικοινωνίας με τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων. Ο κ. βουλευτής παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Απόστολο Ραδιμήση, επισκέφτηκε το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου όπου και είχε συνάντηση με τον ταμία της ομάδας κ. Μυλωνά Στέργιο και το μέλος του Δ.Σ κ. Πηλιούρη Κων/νο, για τα ζητήματα που απασχολούν τον Σύλλογο. Κατόπιν μετέβη στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σωτήρη Κωσταρέλη και την Γενική Γραμματέα κ. Σερίδου Κατερίνα για τις δράσεις του Συλλόγου . Τέλος ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Φλαμπούρου κ. Στέργιος Μυλωνάς ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνεταιρισμός ενόψει και της χειμερινής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του ο κ. Αντωνιάδης πέρασε από τα καφενεία του χωριού και συνομίλησε με τους κατοίκους. Ο πρόεδρος της κοινότητας στην τοποθέτηση του , παρουσίασε την σημερινή εικόνα της κοινότητας και επισήμανε τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των κατοίκων. Τόνισε ιδιαίτερα για τις βελτιώσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τόσο στο οδικό δίκτυο εντός της κοινότητας όσο και στους αγροτικούς δρόμους. Επίσης πολύ σημαντική είναι η ανάπλαση του ποταμού που θα αναδείξει την φυσική του ομορφιά και θα προσδώσει άλλη όψη στο κέντρο της κοινότητας. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα γενικότερης πολιτικής και ερωτήματα που απασχολούν τους κατοίκους . Ο πρόεδρος στον επίλογο του ζήτησε από τον κ. βουλευτή την στήριξη των συλλόγων του χωριού στις δραστηριότητες που πραγματοποιούν.

Ο κ. βουλευτής αρχικά ευχαρίστησε τον πρόεδρο, τους φορείς των συλλόγων και τους κατοίκους για την ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία. Απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες των κατοίκων σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης και ανέλυσε το κυβερνητικό πλάνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα ο κ. βουλευτής συνεχάρη τους δύο συλλόγους ( Πολιτιστικό και Αθλητικό) που δραστηριοποιούνται στο χωριό και εξήρε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης «..Οι σύλλογοι σήμερα καλούνται σε ένα δύσκολο περιβάλλον , που το κάνουν ακόμα δυσκολότερο οι απαγορεύσεις και τα μέτρα που θεσπίζονται για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό , να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να παράξουν πολιτισμό , λειτουργώντας ως θεματοφύλακες της παράδοσης αλλά και ως ένα ζωντανό κύτταρο της μικρής κοινωνίας του χωριού. Για το λόγο αυτό είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που καταβάλλεται από τους συλλόγους στο Φλάμπουρο και για τον λόγο αυτό θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μου.»

Κλείνοντας ο κ. βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία τόσο με την περιφέρεια όσο και με τον δήμο και για αυτό θα συζητήσει με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς τα προβλήματα του χωριού και τους τρόπους επίλυσης τους.