- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκλήρωση διανομών τροφίμων στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ στις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2018-2019» για το μήνα Ιούλιο.

Στα συνολικά δέκα έξι (16) σημεία διανομής εξυπηρετήθηκαν 4007 αιτήσεις και συνολικά 8249 τελικοί ωφελούμενοι, λαμβάνοντας συνολικά 155.129 τμχ ξηράς τροφής, νωπών προϊόντων και βασικής υλικής συνδρομής.

Σε όλα τα σημεία τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υιοθετεί σταδιακά στο σύνολο των σημείων μια νέα μέθοδο διανομής προϊόντων, «Drive Through», με την οποία περιορίζεται στο ελάχιστο η επαφή του προσωπικού που συμμετέχει στις διανομές με τους ωφελούμενους και ο χρόνος παραμονής των ωφελούμενων στα σημεία διανομής.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Οι επόμενες διανομές θα πραγματοποιηθούν το μήνα Σεπτέμβρη.