- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παράλληλη λαϊκή αγορά Φλώρινας ή όταν ο αντιδήμαρχος κάνει το αγροτικό του στη Φλώρινα

Την Τετάρτη 19/08/2020 οι πωλητές της λαϊκής αγοράς της πόλης, είχαν αυστηρές συστάσεις συμμόρφωσης με τις οδηγίες της δημοτικής αρχής για τη συμμετοχή στην παράλληλη λαϊκή αγορά. Όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν εκεί θα καταγραφούν στο κείμενο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για ένα κείμενο αιτημάτων με υπογραφές από τους Φλωρινιώτες πωλητές.

Η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει να μην υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις των πωλητών. Ενώ αρχικά έγινε μια προσπάθεια συγκεκριμένης τοποθέτησης, αυτή δεν τηρείται και οι οδηγίες είναι «όπου πιάσει ο καθένας»!!!

Σε διαφωνία μεταξύ των πωλητών η Αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν θέσεις, η Δημοτική Αστυνομία πως ΔΕΝ υπάρχουν και όπου πιάσει ο καθένας, ενώ ο κ. Αντιδήμαρχος κατηγορούσε τους Φλωρινιώτες πωλητές πως παρανομούν τόσο καιρό συμμετέχοντας στην κεντρική λαϊκή της πόλης, ΚΑΙ ΠΩΣ οι συνάδελφοί μας από την Έδεσσα προηγούνται!!!!

Φυσικά οι πωλητές της Έδεσσας είναι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και ΔΕΝ έχουμε να χωρίσουμε ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, έχουν αντιληφθεί όμως πως οι χώροι τους έχουν σαφώς μεγαλύτερη ισχύ και μόνιμο χαρακτήρα, σε αντίθεση με τους Φλωρινιώτες που πάνε όπου προλάβουν.

Πάει πολύ η Δημοτική Αρχή να κρύβει την ανικανότητά της πίσω από τον αγώνα των απλών ανθρώπων για το μεροκάματο, μην μπορώντας να χοροθετήσει σαράντα (40) ανθρώπους… Πολύ περισσότερο να θεωρεί πως απευθύνεται σε υπηκόους, που αφού «παρανομούσαν» στην κεντρική αγορά τώρα δεν έχουν δικαιώματα. Κάτι σαν το ιστορικό «μαζί τα φάγαμε» του ανεκδιήγητου Θ. Πάγκαλου!! Προκαλεί αλγεινή εντύπωση να ακούμε συναδέλφους από την Έδεσσα να μας λένε (έτσι καταλαβαίνουν και έχουν κάθε δικαίωμα) πως θα πάρουν στο προσωπικό κινητό υπεύθυνους εργαζόμενους του Δήμου στις 06:30 το πρωί!, για να μας βάλουν στη θέση μας… Αλήθεια από πού προκύπτει αυτή η προνομιακή μεταχείριση, όταν εμάς οι υποθέσεις μας εκκρεμούν για μήνες και το «περάστε αύριο» καθημερινότητα…

Όταν απευθύνθηκα προσωπικά στον αντιδήμαρχο κ. Μουρατίδη για τις διαφωνίες μου με τους εδεσσαίους συναδέλφους η απάντηση με ύφος χιλίων καρδιναλίων στην καλύτερη, πεζοδρομιακή στη χειρότερη ήταν «Μην μου ζαλίζεται τα @…. πρωί – πρωί»… Μήπως σας αδικώ κ. Μουρατίδη; Τολμάτε να πείτε πως ψεύδομαι; Και ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτού του τύπου τη συμπεριφορά κ. Δήμαρχε;

Αλήθεια γιατί βρίσκεται επιτόπου ο κ. Αντιδήμαρχος αν όχι για να λύνει τέτοιου χαρακτήρα διαφωνίες. Ενημερωτικά, το ύφος της κάθε απάντησης χαρακτηρίζει τον πομπό και όχι τον δέκτη… Ο αντιδήμαρχος Φλώρινας μάλλον νομίζει ότι κάνει εδώ το αγροτικό του ή πως είναι σε πρόγραμμα εράσμους και θα επιστρέψει σύντομα στη βάση του στην Έδεσσα…

Αλήθεια υπάρχει Δήμαρχος σε αυτή την πόλη ή έχει εξαφανιστεί πίσω από τους αντιδημάρχους; Παράλληλη αγορά για υγειονομικούς λόγους, ΝΑΙ! Τι γίνεται όμως με τη σκίαση, τις θέσεις, το νερό, τις τουαλέτες; Εκτός αν αυτά είναι ψιλά γράμματα για τη Δημοτική Αρχή της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή του κ Γιαννάκη έχει μετατραπεί σε ελάχιστο χρόνο σε μέρος του προβλήματος. Ελάχιστοι άνθρωποι θα καταφέρουν να διασωθούν από την προσωπική τους συνεισφορά μέσα σε μια θλιβερή πορεία. Η εικόνα της πόλης φθίνει, μια βόλτα αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς.

Δεν θα έπρεπε να επιδιωχθεί μια συνάντηση με τους πωλητές της πόλης, πέρα από τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μια συνάντηση εφ όλης της ύλης για άμεση επαφή με τους παραγωγούς ή αυτά είναι μόνο την προεκλογική περίοδο;

Τζώτζης Βασίλης

 Πωλητής της λαϊκής αγοράς, Θέση 74