- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παρουσίαση της ιστοσελίδας και της ψηφιακής βιβλιοθήκης της ΕΜΑΕΦ (video)

Έναν ακόμα σημαντικό στόχο της υλοποιεί η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, καθώς στον «αέρα» του διαδικτύου είναι η ιστοσελίδα της, αλλά και η ψηφιακή βιβλιοθήκη.

Τα δύο αυτά χρήσιμα εργαλεία, όχι μόνο για τα μέλη της Εταιρείας, αλλά και για όλους τους πολίτες, παρουσίασαν σε ειδική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος Ρένα Κουρεμένου, τα μέλη της ομάδας διαχείρισης ιστότοπου Δημήτριος Σολάκης, Λάζαρος Λαβασίδης και Μαρία Ζήση και τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Ταμουτσέλης και Γεωργία Κηπουροπούλου.

Όπως τόνισε η κα Κουρεμένου «ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες της Φλώρινας και όχι μόνο» και πρόσθεσε πως «είναι χωρισμένη ανά τομείς όπως ορίζει το καταστατικό μας… Στην πορεία θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με διάφορες εργασίες τοπικού ενδιαφέροντος και μελέτες… Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι ότι έχει προχωρήσει στη δημιουργία μιας ψηφιακής βιβλιοθήκης μέσα στο οποίο θα υπάρχει αρχειακό υλικό και ένα εξ αυτών είναι ο Τύπος της Φλώρινας το οποίο μας παραχώρησε το Εργαστήριο Τοπικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

Η ζωντανή πλοήγηση στην ιστοσελίδα και στο ψηφιακό αποθετήριο έγινε από τον κ. Σολάκη, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά το περιεχόμενο καθώς και τον τρόπο εγγραφής προκειμένου να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη, ενώ η κα Ζήση ανέπτυξε τον τρόπο εγγραφής νέων μελών στην Εταιρεία.

Η ιστοσελίδα της ΕΜΑΕΦ βρίσκεται στη διεύθυνση emaef.gr.