- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Προσοχή: Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους και να τους αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες πολιτών της Φλώρινας – κυρίως ηλικιωμένων – τις τελευταίες μέρες για κρούσματα εξαπάτησης από επιτήδειους που θέλουν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, οι ηλικιωμένοι δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους, οι οποίοι τους ενημερώνουν για (δήθεν σοβαρό ατύχημα) στενού συγγενικού τους προσώπου.

Χρήστης του facebook μάλιστα έγραψε αναλυτικά την προσωπική του εμπειρία, η οποία είναι παρόμοια με όσες καταγγελίες έφτασαν και σε εμάς. Μεταξύ άλλων γράφει: «Στις 7:25 μας πήραν τηλέφωνο και άρχισε να κλαίει μία κυρία που έλεγε ότι είναι η αδερφή μου. Χτυπιόταν, σπάραζε και λέει ότι τη χτύπησε ένα αμάξι γιατί έσπασε το πόδι. Η μάνα μου τρόμαξε εκείνη τη στιγμή. Αυτή η κυρία που έλεγε ότι είναι αδερφή μου έδωσε τον γιατρό να μιλήσει, ένα απατεώνα που το έπαιζε γιατρός, και άρχισε να λέει ότι πρέπει επειγόντως να βάλουμε χρυσές λάμες στο πόδι της κόρης σας γιατί έχει σπάσει και πρέπει να τα παραγγείλουμε τώρα από τη Γερμανία αλλιώς θα της το κόψουν το πόδι εκείνη τη στιγμή. Εγώ πήρα το τηλέφωνο από τη μάνα μου και μόλις ζήτησα τα στοιχεία του κυρίου που έλεγε ότι είναι γιατρός αυτός ο απατεώνας το ‘κλεισε».

Μεγάλη προσοχή λοιπόν από όλους και ενημερώστε τα συγγενικά σας πρόσωπα να μην ενδώσουν και να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών και κυρίως των ηλικιωμένων:

Επισημαίνεται ότι οι δράστες για να πείσουν τα θύματα τους  χρησιμοποιούν τον αιφνιδιασμό και την άσκηση ψυχολογικής πίεσης, εναλλάσσοντας κάθε φορά τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν, προκειμένου να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες και κυρίως οι ηλικιωμένοι να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που τους τηλεφωνούν ή εμφανίζονται στα σπίτια τους και με οποιοδήποτε πρόσχημα τους ζητάνε χρήματα. Σε καμία περίπτωση να μην δίνουν χρήματα και να καλούν στο 100.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.