- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Φλώρινας (pics)

Μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της Φλώρινας έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες από τον Δήμο Φλώρινας.

Σε πολλά σημεία της πόλης, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης, ενώ καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004), το πρώτο στάδιο της διαδικασίας – το οποίο ολοκληρώθηκε – ήταν η τοποθέτηση αυτοκόλλητων και ο χαρακτηρισμός των οχημάτων ως εγκαταλελειμμένα.

Πλέον, υλοποιείται η δεύτερη φάση της διαδικασίας, που είναι η απομάκρυνση τους, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν τα απέσυραν.

Ο Δήμος Φλώρινας παρακαλεί για ακόμα μία φορά τους ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία φέρουν το ειδικό αυτοκόλλητο, να τα μεταφέρουν άμεσα σε ιδιωτικό χώρο, ώστε να μη χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα αρμόδια συνεργεία.

Υπενθυμίζεται πως εγκαταλελειμμένα θεωρούνται οχήματα όταν:

Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004:

Ο Δήμος Φλώρινας μετά από 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου στο όχημα θα προβεί στην περισυλλογή του.

Παρακαλούνται οι δημότες να συνδράμουν στις προσπάθειές μας και να βοηθήσουν στην εξαφάνιση του καθόλου κολακευτικού φαινομένου των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη μας.

Οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν εγκαταλειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους έντυπα στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο) ή στην Γραμμή Δημότη.