- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διαμαρτυρία πολίτη για τη μη ασφαλτόστρωση οδού

Με έκπληξη και με λύπη μου πληροφορήθηκα από δημοτικούς συμβούλους, ότι ο δρόμος τής κατοικίας μου (Αλβέρτου Αινστάιν) δεν είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων πού έχουν ξεκινήσει. Γιατί κυρίες και κύριοι του Δημοτικού συμβουλίου; Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο εν λόγω δρόμος δεν ήταν ποτέ ασφαλτοστρωμένος. Ήταν και παραμένει χωματόδρομος με τεράστιες λακκούβες. Στη συνέχεια σας πληροφορώ επίσης ότι οι δύο εκτάσεις μπροστά από το σπίτι μου, η μία χαρακτηρισμένη παιδική χαρά και η άλλη πάρκο (με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), παραμένουν αδιαμόρφωτες.

Ένα «πικρό» λοιπόν, ευχαριστώ στο Δήμο Φλώρινας

1. Τον ευχαριστώ διότι για δωδέκατη συνεχή χρονιά θα βουλιάξω στη λάσπη και στις λακκούβες μπροστά από το σπίτι μου, παρακολουθώντας τις ασφαλτοστρώσεις που γίνονται αλλού. Αυτή τη στιγμή, βουλιάζω στη σκόνη.

2. Τον ευχαριστώ διότι για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το πάρκο και η παιδική χαρά μπροστά από το σπίτι μου, μέχρι στιγμής παραμένουν αδιαμόρφωτα, μη περιφραγμένα, να κείτονται ανοικτά.

3. Τον ευχαριστώ διότι για δωδέκατη συνεχή χρονιά (αφού βουλιάξω στο χιόνι σε λίγο), σύντομα, βγαίνοντας βόλτα στο ‘’κέντρο’’ θα απολαμβάνω υψηλότατες ταχύτητες 5G στο διαδίκτυο.

Σημείωση: Αυτό μάλλον ισοδυναμεί με το να προσπαθήσω να φορέσω πρώτα τα παπούτσια μου και ύστερα τις κάλτσες μου.

4. Τον ευχαριστώ διότι για δωδέκατη συνεχή χρονιά λαμβάνω δωρεάν σοβαρότατα μαθήματα πολιτικής οικονομίας. Εξηγούμαι: Τα δημοτικά τέλη (σε χρήματα) που έχουν εισπραχθεί από την τσέπη μου δώδεκα έτη τώρα, επιστρέφονται σε μένα μετουσιωμένα σε μορφές λάσπης, σκόνης και λακκούβας.

5. Τον ευχαριστώ διότι για δωδέκατη συνεχή χρονιά δέχομαι επίσης (πάντα δωρεάν) μαθήματα ισοπολιτείας, τα οποία καταλήγουν στο… «εσύ θα περιμένεις, κάνε υπομονή, κάποτε θα γίνει, θα δούμε, μπορεί, ίσως του χρόνου, τώρα δεν είσαι μέσα….» κτλ

Τέλος για να μη νομισθεί ότι όλα αυτά πού σας περιγράφω (λίγο «πικρά» βέβαια, έχετε δίκιο), δεν έχουν έρθει υπ’ όψιν σας και είναι γκρίνια ενός γκρινιάρη μαθηματικού, σας δηλώνω ότι έχω εκθέσει όλα τα παραπάνω τηλεφωνικά και δια ζώσης σε αιρετούς του Δήμου εκφράζοντας κάθε φορά (με την σειρά που έπεται), α) την παράκληση μου β) την απορία μου: πότε; και βέβαια γ) την απόγνωση μου.

Ζητάω ότι έχει και απολαμβάνει η πλειονότητα των δημοτών του δήμου Φλώρινας.

Σας ερωτώ λοιπόν: 1) με ποιά κριτήρια δεν θα ασφαλτοστρωθεί τώρα η οδός Αλβέρτου Αινστάιν; 2) Πότε θα ασφαλτοστρωθεί; 3) Πότε θα διαμορφωθούν οι δύο εκτάσεις (παιδική χαρά και πάρκο);

 

Αλέξανδρος Κουρεμπανάς