- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ερώτηση 50 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση εκκρεμών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

50 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι ανάμεσά τους η Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση εκκρεμών συντάξεων.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, κύριες και επικουρικές συντάξεις, ήδη από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ειδικότερα, οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην έκδοση των συντάξεων των ασφαλισμένων του e- ΕΦΚΑ.  αγροτών (τ. ΟΓΑ), ακόμα μάλιστα και των γεννηθέντων του 1951.

Οι εν δυνάμει συνταξιούχοι, ταλαιπωρούνται από την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων και βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο. Οι δε υπάλληλοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.

Με βάση τα παραπάνω ρωτούν τον υπουργό:

  1. Ποιοι οι λόγοι της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στην διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων;
  2. Ποιος ο ακριβής αριθμός εκκρεμών συντάξεων, κύριων και επικουρικών;
  3. Σκοπεύετε να λάβετε ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν πραγματικά λύση στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων των ασφαλισμένων του e- ΕΦΚΑ και αν ναι ,ποιες συγκεκριμένα;
  4. Προτίθεστε να ενισχύσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες απονομής συντάξεων με προσωπικό;

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης