- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Π.Ε. Φλώρινας συνδράμει στην κάλυψη αναγκών λειτουργίας του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, επισκέφτηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Μαρδίρης, συνοδευόμενος από τους Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Γεώργιο Λυγούρα και κ. Ευγγενία Μαρνέρη αντίστοιχα, προκειμένου να συζητήσουν τη δυνατότητα λειτουργίας του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ), για το διδακτικό έτος 2020-2021, στη Φλώρινα.

Σκοπός των ΠΕΚΤΠΕ είναι η προώθηση της πληροφορικής παιδείας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας, η ανάδειξη του ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού της Π.Ε. Φλώρινας και η συνεισφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία και μάθηση.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα, καθώς η Αντιπεριφέρεια Φλώρινας θα συνδράμει στην εκκίνηση της διαδικασίας παραχώρηση αίθουσας και γραφείου, υποδομών απαραίτητων για την υλοποίησης της εκπαιδευτικής δράσης.