- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 της Διευθύντριας ΔΔΕ Φλώρινας Ευγενίας Μαρνέρη

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Ξεκινάει σήμερα μια νέα σχολική χρονιά! Μια σχολική χρονιά απαιτητική, διαφορετική από τις άλλες, γεμάτη προκλήσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες που μας επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ευχόμαστε από την καρδιά μας η νέα αυτή χρονιά να ξεκινήσει με υγεία και ασφάλεια για όλους – μαθητές και καθηγητές- και να είναι δημιουργική, αποδοτική και καρποφόρα.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται συνεργασία και σχολαστική τήρηση των οδηγιών που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί επιστήμονες. Οι κανόνες υγιεινής, το τακτικό πλύσιμο των χεριών, η χρήση αντισηπτικών και μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, όσο κι αν προκαλούν δυσαρέσκεια, είναι απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για την προστασία τη δική μας και των γύρω μας.

Έτσι μόνο η εκπαιδευτική διαδικασία θα κυλήσει ομαλά και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, με στόχο πάντα τη μετάδοση της γνώσης και την κατάκτηση των εκπαιδευτικών αγαθών.

Η Διεύθυνσή μας και τα στελέχη της έχουν φροντίσει να σας υποδεχτούν  σ’ ένα καθαρό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας μάσκες, αντισηπτικά καθώς και ψηφιακά θερμόμετρα. Σε σας απομένει να δείξετε διάθεση υπευθυνότητας και συνεργασίας και όλα θα πάνε καλά.

Στους δε εκπαιδευτικούς και τους γονείς εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη και σας καλώ να στηρίξετε τα παιδιά σας στις νέες αυτές συνθήκες ώστε ψύχραιμα και νηφάλια να αντιμετωπίσουμε από κοινού τυχόν δυσκολίες και να τους εξασφαλίσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης.

 

Καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά!