- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος ΟΓΕ, για την πρώτη μέρα στα σχολεία

Πριν από μερικές μέρες εκδώσαμε ανακοίνωση όπου επικεντρώναμε γενικά στα προβλήματα που αναμέναμε κατά το άνοιγμα των σχολείων (https://neaflorina.gr/2020/09/o-syllogos-gynaikon-florinas-melos-oge-gia-to-anoigma-ton-scholeion/).

Δυστυχώς, από την ημέρα του αγιασμού, που πήγαμε τα παιδιά μας στο σχολείο, επιβεβαιώθηκε ότι τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, δεν έκαναν απολύτως τίποτα, ώστε τα παιδιά μας να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία τους,  ενώ δεν λείπουν και οι ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης.

Απολογισμός 1ης μέρας στα σχολεία της Φλώρινας

Από την άλλη, στα ΜΜΕ διαπιστώναμε ότι στην εικονική πραγματικότητα όλα βαίνουν καλώς, ενώ δεν έλειψαν ευχές και από διάφορους παράγοντες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όμως οι ευχές, δυστυχώς δεν εξασφαλίζουν τίποτα!

Καλούμε τον Δήμο Φλώρινας να κάνει τα ελάχιστα: Να προβεί άμεσα σε εφοδιασμό των σχολείων με τα απαραίτητα αντισηπτικά και όσα άλλα είδη καθαριότητας έχουν ανάγκη. Να μεριμνήσει για την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να επιτυγχάνονται οι απαραίτητοι όροι καθαριότητας.

Καλούμε τους γονείς, τους Συλλόγους Γονέων, τα Σωματεία να οργανωθούν ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας.