- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Π. Πέρκα: Τα πολιτικά κόμματα, ο λαός και η Βουλή πρέπει να γνωρίζει τι συμφωνίες υπογράφει ο πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι μονάρχης.

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στις 14.09.2020 στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ1.

Αρχικά, αφού ευχήθηκε για μια καλή σχολική χρονιά, σημείωσε: «Έχω πληροφορίες από τον Νομό μου ότι μοιράστηκε μόνο μία μάσκα στους μαθητές και όχι στους εκπαιδευτικούς, για αίθουσες των 16τμ για 20 παιδιά και παραπάνω,για καθαρίστριες που δεν έχουν αναλάβει ακόμα υπηρεσία…Είμαστε δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και παρακολουθούμε τα ζητήματα. Τα χωριά στη Φλώρινα με τρεις μαθητές ρίχνουν τον μέσο όρο…». Έπειτα σημείωσε πως η κυβέρνηση είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας της σχολικής χρονιάς από τον περασμένο Μάρτιο, είτε αφορά μάσκες – είτε αφορά αίθουσες. «Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κάνει ειδικά θρανία, προσλήψεις και υποδομές…εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα και οι μαθητές απλά έχουν τα παγουρίνο τους και δεν ξέρουμε κι αν έχουν όλοι…».

Στο δεύτερο μέρος της τηλεοπτικής παρουσίας, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, όπου δήλωσε: «Εμείς είμαστε μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία στα εθνικά θέματα βάζει πλάτη εν αντιθέσει με τη ΝΔ στην Συμφωνία των Πρεσπών που φόρεσε τις χλαμύδες…». Έπειτα στηλίτευσε την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά, τις διαρροές του ξένου τύπου ότι γίνονται κρυφές συναντήσεις και συμφωνίες: «Είναι απαράδεκτο για μια δημοκρατική χώρα να μαθαίνουμε απ’ έξω τι συμβαίνει στη χώρα μας. Μάθαμε ότι υπάρχει μια έγγραφη συμφωνία, η οποία δεν είναι συμφωνία αλλά είναι πρακτικά τα οποία αποτελούν αυτά που συμφωνήθηκαν στο τραπέζι…αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Τα πολιτικά κόμματα, ο λαός και η Βουλή πρέπει να γνωρίζει τι συμφωνίες υπογράφει ο πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι μονάρχης». Επίσης, σημείωσε ότι είναι κρίσιμο η χώρα να έχει εθνική γραμμή και ομοψυχία στα εθνικά θέματα, αναρωτώμενη για ποιο είναι το επιχείρημα μη σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. «…για τις πρόσφατες συμφωνίες που ψηφίσατε είχαμε μια υπεύθυνη στάση, καταθέσαμε ολόκληρο σκεπτικό λέγοντας ότι δεν μπορούμε να καταψηφίζουμε -πόσο μάλλον να βγούμε στα κάγκελα και να κάνουμε συλλαλητήρια, αλλά αναδείξαμε τα σημεία που αδυνατίζουν τη θέση μας σε σχέση με τη διαπραγμάτευσή μας με την Τουρκία», σημείωσε σκωπτικά.

Τέλος, σχολίασε τις πρόσφατες εξαγγελίες Μητσοτάκη: «15.000 προσλήψεις στον στρατό…και εξοπλιστικά που δεν είναι υπόθεση ενός πρωθυπουργού ώστε να ανακοινωθεί στη Δ.Ε.Θ. Υπάρχουν θεσμικά όργανα και πρέπει πρώτα να περάσει από τη Βουλή. Αρχίζουμε και απορούμε σε τι χώρα ζούμε…Στο ΕΣΥ 5000 λιγότερο προσωπικό, 20000 λιγότεροι αναπληρωτές, σήμερα ψηφίζετε στη Βουλή την απλήρωτη υπερωρία, άνοιγμα σχολείων χωρίς προετοιμασία και ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων. Αλλά την ίδια ώρα δεν έχουμε ειδήσεις από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ. Ζούμε σε μια εποχή που μαθαίνουμε την είδηση από τα κανάλια του εξωτερικού».

Κλείνοντας, καυτηρίασε τη δήλωση Μητσοτάκη για το MasterPlanτης απολιγνιτοποίησης: «Είπε ότι έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από την κοινωνία στη διαβούλευση – ενώ η διαβούλευση δεν έχει καν ξεκινήσει. Πως τα λέει αυτά τα πράγματα;».