- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στην κοινότητα Αετού ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης

Την Κυριακή 06/09/2020 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας  Γιάννης Αντωνιάδης, επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Αετού  του δήμου Αμυνταίου, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του και της επικοινωνίας με τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων. Ο κ. βουλευτής παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο κ. Κώστα Γκιουλέκα, περιόδευσε  στην τοπική κοινότητα και συνομίλησε με τους κατοίκους.

 Ο πρόεδρος της κοινότητας στην τοποθέτηση του, παρουσίασε την σημερινή εικόνα της κοινότητας και επισήμανε τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των κατοίκων. Στην τοποθέτηση του ο κ. Γκιουλέκας τόνισε την ανάγκη της συντήρησης και αποκατάστασης της ιεράς μονής των Αρχαγγέλων καθώς και την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στον Αετό διότι σήμερα τα νήπια τόσο του Αετού όσο και των όμορων κοινοτήτων  της περιοχής στεγάζονται στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού το οποίο είναι μικρό και δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί η σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα. Ακόμα εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι η διαδικασία χορήγησης των καυσόξυλων εξελίσσεται ομαλά και σε λίγες μέρες οι δικαιούχοι θα έχουν τα ξύλα στις αυλές τους ενώ υπάρχει και συχνή παρουσία του αγροτικού γιατρού στο χωριό. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα γενικότερης πολιτικής και ερωτήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τον πρόεδρο, τον ιερέα π. Κωνσταντίνο   και τους κατοίκους για την ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία. Απάντησε σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες των κατοίκων σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στα διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας. Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο για την προώθηση των λύσεων στα ανωτέρω προβλήματα.