- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αιτήσεις αδειών νέων φυτεύσεων αμπέλου με οινοποιήσιμες ποικιλίες για το έτος 2021

Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Φλώρινας ανακοινώνεται ότι: σύμφωνα με την ΥΑ 866/86629/18-03-2020 του ΥΠΑΑΤ «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε) αριθ. 2018/273 και (Ε.Ε) αριθ. 2018/274, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις » οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά, (www.minagric.gr) στις ψηφιακές υπηρεσίες, στις Αιτήσεις Αδειών Φύτευσης αμπέλου, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Οκτωβρίου του 2020. Δικαίωμα υποβολής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά σε μορφή pdf όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Ταυτότητα
  2. Εκκαθαριστικό εφορίας
  3. Δικαιολογητικά κατοχής της έκτασης (Επισύναψη συμβολαιογραφικών εντύπων και του πιστοποιητικού μεταγραφής τους στο υποθηκοφυλακείο ή ενοικιαστήρια διάρκειας τουλάχιστον για επτά (7) έτη από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση μίσθωσης ή χρησιδανείου, ο ενοικιαστής ή χρήστης κατά περίπτωση συνυποβάλλει σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της έκτασης για την δραστηριότητα αυτή.)
  4. Επίσης εάν δηλώνει ότι είναι νεοεισερχόμενος (ηλικίας έως 40 ετών και δεν κατέχει αμπέλια με οινοποιήσιμες ποικιλίες) πρέπει να επισυνάψει σε μορφή pdf την σχετική βεβαίωση από το ΚΕΠΥΕΛ).
  5. Αμπελουργοί ενταγμένοι στη βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχείριση θα πρέπει να επισυνάψουν το πιστοποιητικό από τους Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης. Ο αιτών μη κάτοχος αμπελουργικής εκμετάλλευσης δεσμεύεται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 να συμμορφωθεί για ελάχιστη περίοδο πέντε ετών στην βιολογική ή ολοκληρωμένη διαχείριση.
  6. Στην αίτηση προσδιορίζεται η έκταση σε στρέμματα, το τοπωνύμιο της περιοχής και το δημοτικό διαμέρισμα, καθώς και όλες οι συντεταγμένες των κορυφών (προβολικό σύστημα ΕΓΣΑ 87) του αγροτεμαχίου στο οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο τηλ. 2385350544 (κ. Γκέσου Φανή).

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΤΙΝΗΣ