- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δήλωση δημοτικών συμβούλων Αμυνταίου: «Παράνομες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που βασίζονται σε ψέματα του Δημάρχου Αμυνταίου»

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου της 26ης Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για την Ανάπτυξη του Δήμου Αμυνταίου» δεν συμμετείχε χαρακτηρίζοντας το θέμα της «παροχής οδηγιών για την ΞΙΝΟ-ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» εκτός νόμου και αδιέξοδη τη δικαστική διαμάχη με την εταιρία «Ιωσηφίδης Ξινό Νερό Α.Ε.», ενώ με έγγραφο υπόμνημα μας πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» ζητούμε την απόσυρση των θεμάτων, διότι εισήχθησαν αναρμοδίως και παρανόμως, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα είναι παράνομες και εκθέτουν τους Δημοτικούς Συμβούλους σε σοβαρότατο κίνδυνο προσωπικής αστικής και ποινικής εμπλοκής.

Ο Δήμαρχος κ. Μπιτάκης, συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Θωμαΐδη, αδιαφόρησε για τα παραπάνω και προχώρησε σε μία καλοστημένη παράσταση με στόχους την εξεύρεση συνενόχων στην ολισθηρή πορεία που έχει ακολουθήσει για το Ξινό Νερό και την κατασυκοφάντηση εκλεγμένων με την παράταξή του Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και του πρώην «μέντορά» του κ. Ιωσηφίδη και της εταιρίας «Ιωσηφίδης Ξινό Νερό ΑΕ». Παρουσιάσεις, έγγραφα επί εγγράφων και νομικές αναλύσεις που δείχνουν ότι ο κ. Μπιτάκης δεν ασχολείται με τίποτε άλλο εκτός από το Ξινό Νερό, λες και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στον Δήμο Αμυνταίου.

Φυσικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ένταση και ο Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει:

Μέσα από τις τοποθετήσεις φάνηκε η συνεργασία του κ. Μπιτάκη με τον κ. Θεοδωρίδη, τον οποίο εξύμνησε για την πολύ καλή συμφωνία που είχε κάνει με την Μαλαματίνα και το πόσο καλά χειρίστηκε τα θέματα, ενώ παρέλειψε να μας πει γιατί ο κ. Θεοδωρίδης είχε βάλει σκοπό του να καταργήσει την «πολύ καλή συμφωνία» όταν στη θέση του κ. Μαλαματίνα πήρε ο κ. Ιωσηφίδης.

Ακόμα, ο κ. Μπιτάκης μεταξύ άλλων επέμεινε σε ένα μεγάλο ψέμα, ότι το 2009 η επιχείρηση ήταν Α.Ε. και όχι Αμιγής Δημοτική Επιχείρηση. Σε αυτό το ψέμα στήριξε τον συλλογισμό του ότι όπως ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε τη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου τότε έτσι και ο ίδιος πράττει σήμερα. Μία παράνομη απόφαση που στηρίζεται σε ψέματα!

Βεβαίως, για το ίδιο θέμα μας είπε κι ένα άλλο ψέμα: ότι είχε ληφθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύμβαση διανομής με τον Μαλαματίνα, πράγμα που δεν ισχύει, καθώς η σύμβαση διανομής με Μαλαματίνα αποφασίστηκε – ορθώς – από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Τέλος, ο κ. Μπιτάκης ανέφερε ότι δεν εφαρμόζει την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, η οποία είναι δεσμευτική και εφαρμοστέα. Δηλαδή παρανομεί συνειδητά! Ο συλλογισμός ότι δεν εφαρμόζω την απόφαση μέχρι να αποφασίσει το ανώτερο όργανο στο οποίο έχω προσφύγει δεν μπορεί να ισχύει και αποτελεί μοναδική πρωτοτυπία.

Υ.Γ. Ζητούμε συγγνώμη από τους συμπολίτες μας για τη συμμετοχή σε καταστάσεις έντασης, αλλά υπάρχει εύλογη αγανάκτηση για το συγκεκριμένο θέμα όπου ο Δήμαρχος προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, λέγοντας συνεχώς ψέματα για να στηρίξει τις παράνομες ενέργειές του και την ανήθικη στάση του.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αντωνιάδης Θεοχάρης

Γεώργου Τρύφων

Κύρκου Κυριάκος

Τόμου Πέτρος

Τσαχειρίδης Σπύρος