- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η 28η Οκτωβρίου στην κοινότητα Αχλάδας (video, pics)

Με λαμπρότητα, ευλάβεια και και το προσήκον εορταστικό κλίμα έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις προς τιμήν της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον οικισμό της Αχλάδας, τηρουμένων των απαραιτήτων μέτρων ασφαλείας.

Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνα, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε δοξολογία με την απαγγελία του εθνικού μας ύμνου εντός του ναού από τον κόσμο, τους μαθητές και τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου του χωριού! Κατόπιν τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώον του σχολείου προς τους πεσόντες και τους ηρωικώς αγωνισθέντες παρουσία μαθητών και γονέων όπου πραγματοποιήθηκε και η κατάθεση των στεφάνων από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αχλάδας Αντωνιάδη Πέτρο, το δημοτικό σχολείο και εκπρόσωπο της εθνικής αντίστασης.

Δήλωση για την επέτειο του ’40 έκανε ο εκπρόσωπος της ενορίας και της κοινότητας Αχλάδας Γεώργιος Νικολόπουλος: «Η 28η Οκτωβρίου είναι διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γιορτάζουμε το ιστορικό «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά στους Ιταλούς αλλά και την Αγία Σκέπη της Παναγίας. Η 28η Οκτωβρίου και το έπος του ’40, μας υπενθυμίζουν πως μόνο με την πίστη του Θεού, την αγάπη προς την Πατρίδα και τη συνέπεια προς τις αιώνιες αξίες, μπορεί ο τόπος μας να προχωρήσει μπροστά και οι Έλληνες να αποκτήσουν την χαμένη τους ταυτότητα.Φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου ήταν λίγο διαφορετικός από κάθε άλλη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, οφείλουμε όλοι μας να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για να προστατέψουμε τόσο εμάς όσο και τις οικογένειες μας καθώς και τους συμπολίτες μας. Χρόνια πολλά».