- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μακεδονική γλώσσα;;;

Το όλο κατασκεύασμα στηρίζεται βέβαια και στην «ανακάλυψη» κάποιας γλώσσας, που εν προκειμένω είναι αυτή που ομιλείται στο κράτος των Σκοπίων και «βαφτίστηκε» ως «Μακεδονική γλώσσα».

Με την «Μακεδονική γλώσσα» ως εφαλτήριο τα Σκόπια διαβλέπουν στις γνωστές –εκ του Συντάγματος της χώρας τους- αλυτρωτικές βλέψεις αφού υποστηρίζουν ότι πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ομιλούν την συγκεκριμένη γλώσσα.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ ομιλούν οι κάτοικοι της Βορειοδυτικής Ελλάδας (κυρίως των νομών Φλώρινας και Πέλλης) και ΓΙΑΤΙ;

 Επειδή κατάγομαι από την Φλώρινα και συγκεκριμένα από χωριό πάνω στα σύνορα με την FYROM, ενθυμούμαι ότι ο παππούς μου που γεννήθηκε το 1902 γνώριζε τρεις (3) γλώσσες, τα Ελληνικά, την Σλάβικη διάλεκτο και πολλά Τουρκικά.

Προσέξτε αγαπητοί φίλοι…

Ο παππούς μου ΔΕΝ ήταν «διανοούμενος» -μόνο λίγες τάξεις του Δημοτικού είχε πάει – και δεν είχε βίτσιο να μάθει …ξένες γλώσσες.

Απλά, η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙ 5 ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΩΝΕΣ, και οι Σλάβοι, με τους οποίους οι γηγενείς, Έλληνες κάτοικοι έκαναν εμπορικές και κοινωνικές συναλλαγές, βρίσκονταν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα, ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ (τουρκικής & σλάβικης) ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ.

Μην λησμονούμε τους χιλιάδες Έλληνες που ακόμα υφίστανται στο Μοναστήρι (Bitola) για να κατανοήσουμε το μέγεθος του Ελληνισμού στην περιοχή.

Για την απόδειξη των ισχυρισμών μου σας αναφέρω ότι τις δύο αυτές γλώσσες (Σλαβική διάλεκτος & τουρκικά) οι γηγενείς Έλληνες ΜΟΝΟ τις ομιλούσαν (και τις ομιλούν με σαφώς φθίνουσα πορεία) ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ώστε να στοιχειοθετηθεί επίσημη χρήση της.

Εξάλλου, γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι πρόκειται περί μίας «περιγραφικής γλώσσας» :

– Η κότα, επειδή κακαρίζει (κοκοκο…), ονομάζεται… «κοκόσκα»

– Η..πορδή, ονομάζεται «πρρρντνα» κλπ..κλπ…

Ακόμα και οι λίγοι Έλληνες που επηρεάσθηκαν από την προπαγάνδα και ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ιδεολογικά στο όραμα της «Μεγάλης Μακεδονίας» δεν γνωρίζουν να γράφουν και να διαβάζουν Σλάβικα (πλην ίσως κάποιων εξεζητημένων …και ακραίων περιπτώσεων ορισμένων που ίδρυσαν και πολιτικά κόμματα ΑΦΟΥ ΤΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ» ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ «ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ» ΜΕΤΑ ΤΟ 1950!!! ) .

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή…

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΟ 1950 !!!!

Βέβαια, το μεγαλύτερο ζόρι το τραβούν οι φουκαράδες προσπαθώντας να συνδέσουν την Σλάβικη αυτή γλώσσα (…«Μακεδονικά») με την αρχαία Μακεδονία…

Ανασκαφές επί ανασκαφών, αναμόχλευση χιλιάδων αρχαίων κειμένων αλλά που να βρεθούν αποδείξεις για… ανύπαρκτη «Μακεδονική – Σκοπιανή» γλώσσα;

Τι ψάχνουν να βρουν δηλαδή;

Αρχαία κείμενα ή επιγραφές που να αναφέρουν τον Αλέξανδρο – Φιλώτα –Κλείτο – Πτολεμαίο ως «Александрос – Филотас – Клито – Птоломеј» ????

Χα,χα… δεν ξέρεις εάν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις….

Μα, η σλαβική διάλεκτος που ομιλούν ΔΕΝ τους επιτρέπει ούτε να ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» !!!!!!!

Αντί αυτού όπου και αν κοιτάξεις εντός της FYROM μόνο επιγραφές, μνημεία και αποδείξεις περί Ελληνισμού υπάρχουν….

Πηγαίνετε στην Αχρίδα, στην Ηράκλεια (Μοναστήρι), Στόβοι, Σκόπια και θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές…

Οι αθεόφοβοι έχουν τοποθετήσει ακόμα και αρχαία Ελληνική επιγραφή έξω από το Σκοπιανό κοινοβούλιο και έχουν το θράσος να ομιλούν για «Μακεδονική γλώσσα»!!!

Μα όλοι τούτοι ανήκουν στις περιοχές που κατακτήθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Και όπως λέει ο διαβασμένος, πρώην Πρωθυπουργός της FYROM (Ljubčo Georgievski), o Αλέξανδρος άφησε το Ελληνικό ίχνος σε όλες τις περιοχές που κατέκτησε. Όλες οι επιγραφές, τα μνημεία είναι Ελληνικά… από το Πακιστάν και την Αίγυπτο μέχρι την FYROM…

Που να βρουν λοιπόν επιγραφές και… σλάβικα «Μακεδονικά» μνημεία της Μακεδονίας;;;

Ας κατανοήσουν επαρκώς αυτά που πρεσβεύουν οι δικοί τους, νοήμονες και επιστημονικά κατηρτισμένοι συμπατριώτες τους:

ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ που δεν μπορεί να «βαφτιστεί» καθ΄ οιονδήποτε τρόπο «Μακεδονική» επειδή δεν υφίσταται κανένα επιστημονικό και λογικοφανές υπόβαθρο…

Μένουμε Φλώρινα – Αγαπούμε Ελλάδα

Πασίνης Δημήτρης