- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Φλώρινας (video, pics)

Με την πρέπουσα επισημότητα, τηρώντας τους κανόνες προστασίας κατά της πανδημίας (Covid -19), εορτάστηκε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Φλώρινας.

Αρχικά τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη.

Λόγω έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, καθώς και οι τετραήμερες εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η Π.Ε. Φλώρινας στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 80χρόνων από το Έπος του 40’.

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε η εκπαιδευτικός  Β’/θμιας εκπαίδευσης κ. Ζωγράφου Αθηνά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, καθώς και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και οργανώσεων.