- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι προθεσμίες δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων και «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινούν σήμερα οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα δίνεται από σήμερα η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχει υποβληθεί δήλωση για τον μήνα Αύγουστο. Ειδικότερα από σήμερα μέχρι τις 9 Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν την δήλωση στο supportemployees.services.gov.gr την υπεύθυνη δήλωση για τους εργαζόμενους που τίθενται σε αναστολή.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μπορούν και αυτοί εφόσον δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα υπεύθυνη δήλωση να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποβάλλουν το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά» και δηλώνουν τους εργαζομένους τους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε αναστολή είτε για όλο το μήνα είτε χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα.

• Στην περίπτωση αναστολής της σύμβασης εργασίας εργαζόμενου/ων όλο τον μήνα η επιχείρηση – εργοδότης υποβάλει μόνο ΜΙΑ δήλωση.

• Στην περίπτωση αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζόμενου/ων για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του μήνα, η επιχείρηση – εργοδότης υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα από σήμερα και μέχρι τις 12 Οκτωβρίου δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και μόνο,
– για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β’ΦΑΣΗΣ για τον Ιούλιο και Αύγουστο, και
– για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β’ΦΑΣΗΣ.

Πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β’ ΦΑΣΗΣ, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ ΦΑΣΗ και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ ΦΑΣΗΣ.

Επίσης από σήμερα μέχρι αύριο, 7/10/2020, ξεκινάει η υποβολή δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο και την πρώτη φάση του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.