- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ποιες κατηγορίες πήραν παράταση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας  πληροφορεί ότι   παρατείνεται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου η εγγραφή των εργαζομένων καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artanndcultureprofessionals.services.gov.gr για την υπαγωγή τους στα μέτρα στήριξής τους που προβλέπονται στη με αριθμ. 39436/994/2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 4270) και στο άρθρο 20 του Ν. 4722/2020 (Α’ 177).

Ειδικότερα αποφασίσθηκε η παράταση ως και τις 20 Οκτωβρίου 2020 λόγω προσθήκης νέων ειδικοτήτων στην ειδική πλατφόρμα.

Οι δικαιούχοι που ανήκουν στην κατηγορία εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού έπρεπε να είχαν εγγραφεί έως σήμερα, 15/10/2020 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όμως λόγω του ότι εντάχθηκαν νέες κατηγορίες θα μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των ειδικών κατηγοριών πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στην κείμενη νομοθεσία διασταυρώσεων και ελέγχων με τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλλουν αποζημιώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19.