- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Θέματα υγείας στον ευρύτερο χώρο της αποκατάστασης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου (pics)

Εθιμοτυπική εξόρμηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, όπου επισκέφτηκε την δομή του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Αμύνταιο Φλώρινας.

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αυγουστίδη υποδέχτηκε με θέρμη ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας και η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου κα. Αγγελική Σταυριανού, λαμβάνοντας και τηρώντας παράλληλα όλα τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα προστασίας για τον Covid-19.

Στο τραπέζι των συζητήσεων, όπου παραβρέθηκαν και άτομα από το νοσηλευτικό, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, τέθηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν τον χώρο της υγείας και ειδικότερα τον χώρο της Αποκατάστασης, καθώς και γενικότερα την βελτίωση της λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών του εν λόγω Κέντρου, προς τα άτομα με βαριές κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες, θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του και κατ’ επέκταση και της ευρύτερης περιοχής,στο πλαίσιο μάλιστα της απολιγνιτοποίησης που επιχειρείται.

Πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για την ενίσχυση των υπηρεσιών αποκατάστασης, περαιτέρω στελέχωση της επιστημονικής ομάδας του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου, ώστε να συνεχίσει να παρέχει απρόσκοπτα το έργο του, αλλά και γενικότερα οι πολιτικές και οι προθέσεις που πρέπει να υπάρξουν για την στήριξη των υφιστάμενων λειτουργικών δομών που βρίσκονται στην χώρα μας, είναι μόνο μερικά από τα επιμέρους ζητήματα που συζητήθηκαν.

Ο κ. Παπούλκας σημείωσε μεταξύ άλλων από την μεριά του ότι θα σταθεί δίπλα στις προσπάθειες των Ατόμων με κινητικές αναπηρίες, κατανοώντας τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους, αλλά και γενικότερα τον χώρο της αναπηρίας σήμερα και πιο συγκεκριμένα τον τομέα της Αποκατάστασης, ενώ δεν παρέλειψε να θέσει τον εαυτό του σε μια προσπάθεια συστηματικής επικοινωνίας με αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση τόσο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου, καθώς και της επίλυσης τρεχόντων ζητημάτων.

Η κα. Σταυριανού από την μεριά της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πα.Σ.Πα. Μακεδονίας – Θράκης για την αμέριστη στήριξη, υλική και ηθική ως προς την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα – χρησιμότητα δομών Αποκατάστασης, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό όχι μόνο για τον Νομό Φλώρινας, αλλά για ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Αυγουστίδης ακολούθως είπε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αμυνταίου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να αναβαθμιστεί και να υπάρχει ένα καλύτερο περιβάλλον τόσο για τους ωφελούμενους του Κέντρου όσο και για τους εργαζομένους», υπογραμμίζοντας παράλληλα μεταξύ άλλων: «Στην χώρα μας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα ενίσχυσης σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς όπως η Αποκατάσταση και αυτά τα βήματα πρέπει να στηριχθούν και να επιταχυνθούν».

Κλείνοντας,το Παράρτημα προχώρησε στη δωρεά αναπηρικών και υγειονομικών ειδών, προσφέροντας τρία αναπηρικά καροτσάκια, ένα γερανάκι ανύψωσης, μάσκες προστασίας απέναντι στην πανδημία, κ.α.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δεν θα μπορούσαν να μην ευχαριστήσουν τον Διοικητή κ. Παπούλκα, την κα. Σταυριανού, καθώς και όλο το νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό για την εγκάρδια υποδοχή, αλλά και το ενδιαφέρον που επέδειξαν και επιδεικνύουν για τις ανάγκες των ΑμεΑ.

Στόχος όλων μας είναι η ευαισθητοποίηση και ο σεβασμός απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και η διαμόρφωση της πεποίθησης ότι κάθε άνθρωπος διαθέτει αστείρευτη δύναμη μέσα του που τον βοηθά να ξεπερνάει τις δυσκολίες τέτοιων καταστάσεων με την σωστή, κατάλληλη και μεθοδευμένη επιστημονική υποστήριξη.