- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών δημόσιων χώρων από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας (pics)

Tον τελευταίο μήνα συνεργεία του Δήμου Φλώρινας πραγματοποίησαν απολυμάνσεις στα κτήρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες και δομές του Δήμου και στους εσωτερικούς χώρους όλων των υπηρεσιακών οχημάτων και μηχανημάτων έργων. Επίσης, συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό οι απολυμάνσεις εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων, κεντρικών οδών και σημείων συνάθροισης κοινού τόσο εντός της πόλης της Φλώρινας όσο και σε αντίστοιχους χώρους των άλλων κοινοτήτων του Δήμου με προφανή  σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενος άμεσα σε αιτήματα φορέων για συνδρομή στη διαδικασία απολυμάνσεων κτιριακών εγκαταστάσεων σχολικών μονάδων καθώς και σε άλλων δημόσιων δομών, ο Δήμος Φλώρινας διέθεσε δικά του συνεργεία με εξειδικευμένα μέσα και σύγχρονο εξοπλισμό σε εναρμόνιση με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

Οι απολυμάνσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων που λαμβάνει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Στοχεύουν στην καταπολέμηση του μικροβιακού φορτιού που παρουσιάζεται σε ένα χώρο δημόσιο που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, όπως και την εξάπλωση του με όποιες συνέπειες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια για προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Δήμος Φλώρινας, από την αρχή της πανδημίας, εφαρμόζει ένα οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο απολυμάνσεων, ενώ παράλληλα διαθέτει σημαντικές ποσότητες αντισηπτικών και μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους.

Η προσπάθεια αυτή της δημοτικής αρχής θα είναι διαρκής και πολυεπίπεδη, με γνώμονα την προστασία όλων των συνδημοτών μας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας.

Για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση προς όλους να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα και να αποφεύγουμε κάθε κίνηση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό μας ή τους γύρω μας».

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
Συχνότητα

ανά 10 ημέρες

Δημοτικά κτήρια (γραφεία) που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου

·         Δημαρχείο,

·         Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών,

·         Δ/νση Υπηρεσιών Δόμησης,

·         Δ/νση Καθαριότητα, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος,

·         Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής

·         Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

·         Δ/νση Πρόνοιας,

·         Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών,

·         Δ/νση ΚΕΠ

·         Κοινωφελή Επιχείρηση

·         Κοινοτικά καταστήματα

·         Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

·         Οχήματα και Μηχανήματα Έργων,

·         ΚΗΦΗ

·         Δ.Ε.Υ.Α.Φ. (κεντρικό κτίριο – βιολογικός καθαρισμός)

·         Εσωτερικοί χώροι Κοιμητηρίων

·         Εκκλησία Αναστάσεως Του Κυρίου

·         Δημοτικές Τουαλέτες Λαϊκής Αγοράς

·         Δ.Α.Κ. Φλώρινας,

·         Κέντρο Πρόληψης κατά Των Ναρκωτικών

·         Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών

(όπου και όποτε απαιτήθηκε) Σχολικές μονάδες

·         ΕΠΑΛ Φλώρινας

·         1ο Γυμνάσιο Φλώρινας

·         1ο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας

·         3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

·         Ειδικό Σχολείο-

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
Φλώρινα

(συχνότητα

ανά 5 ημέρες)

Νοσοκομείο, κεντρικοί οδοί (Μεγ. Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά, Αβέρωφ, Ελευθερίας, Ιωάννη Άρτη, Ηπείρου κ.ά.), πεζόδρομοι, πάρκα – παιδικές χαρές, αυλές σχολικών μονάδων, εξωτερικοί χώροι δημόσιων υπηρεσιών, αύλειοι χώροι εκκλησιών, παγκάκια, σημεία κάδων απορριμμάτων
Κοινότητες

(συχνότητα

ανά 20 ημέρες)

Κεντρικοί οδοί, πλατείες – παιδικές χαρές, αύλειοι χώροι εκκλησιών, παγκάκια, σημεία κάδων απορριμμάτων, προαύλιοι χώροι σχολικών μονάδων
(συχνότητα

ανά 15 ημέρες)

Απολύμανση κάδων απορριμμάτων