- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ενημέρωση με θέμα «Erasmus+/2021-2027: Σχολική Εκπαίδευση»

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Erasmus+/Erasmus 2021-2027: Σχολική Εκπαίδευση». Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν στελέχη των Πόλων Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Το θέμα της ενημέρωσης παρουσίασε η Ευαγγελία Τριανταφύλλου, υπάλληλος της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, προωθήτρια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δημήτριο Τζήμα.

Στην αρχή της συνάντησης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν γενικά για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ που σχετίζονται με τη σχολική εκπαίδευση. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες (στόχοι, συμμετέχοντες, επιλέξιμες δαπάνες) αναφορικά με τις Βασικές Δράσεις 1 και 2 (Key Action 1 & 2). Επίσης, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής (εγγραφή οργανισμού, αξιοποίηση χρήσιμων ιστοσελίδων) και τους πιθανούς τρόπους εύρεσης εταίρων. Τέλος, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων που θα υλοποιηθούν με πρωτοβουλία της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών φορέων της περιοχής για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας