- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά – Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και κεκλεισμένων των θυρών οι λατρευτικές ακολουθίες

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και πανηγυρίζει τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Μηνά.

Με το καθεστώς του ολικού lockdown, που ισχύει σ’ όλη την Χώρα από το Σάββατο 7 τρ. μηνός, και σύμφωνα με την εκδοθείσα ΚΥΑ, η Θ. Λειτουργία και οι λοιπές ιερές ακολουθίες θα τελούνται στους Ι. Ναούς κεκλεισμένων των θυρών.

Στο παρεκκλήσιον, επομένως, του Αγίου Μηνά (εργατικς κατοικίες) δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισθείσες λατρευτικές ακολουθίες, αλλά στον Άγιο Νικόλαο Φλωρίνης, που ανήκει το παρεκκλήσιον, χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών.

Όλες οι λατρευτικές ακολουθίες, θα μεταδοθούν από τον Ρ/Σ της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης FM 98.3. και με αυτό τον διαφορετικόν τρόπο της ακροάσεως θα τιμήσουμε τον Άγιο Μηνά από το σπίτι μας, ελπίζουμε με τις πρεσβείες του μόνο για φέτος. Του χρόνου, ευχόμαστε, να τον γιορτάσουμε στο δικό του σπίτι.

Οι ακολουθίες έχουν ως ακολούθως:

1. Τρίτη: 10/11 α)Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Θ. Κήρυγμα και ώρα 17:00

β)Παρακλητικός Κανόνας στον Άγιο Μηνά και ώρα 18:30

2 Τετάρτη 11/11 Ώρα 07:30 Όρθρος –Θ. Λειτουργία και Θ. Κήρυγμα

Πολλοί συμπολίτες μας, όπως άθελά μου παρακολουθώ, κάθε χρόνο (από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο), όταν επιτρέπει ο καιρός, κάνουν πορεία για σωματική άσκηση μέχρι και τον Άγιο Μηνά, αλλά και σ’ άλλες περιοχές της πόλης. Παρακαλούμε φέτος στην γιορτή του Αγίου Μηνά, οι περιπατητές συμπολίτες μας να επιλέξουν και να οδηγήσουν τα βήματά τους προς το παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά για μια στάση ν’ ανάψουν το κεράκι τους και να προσκυνήσουν την Εικόνα Του. Είναι ένας τρόπος μνήμης την ημέρα της γιορτής. Το προσκυνητάρι με την εικόνα του Αγίου θα είναι στην εξώθηρα του παρεκκλησίου και θα υπάρχει και ένας Επίτροπος για να την καθαρίζει. Την Τρίτη από τις 4:00μ.μ. έως 8:00 μμ και την Τετάρτη από τις 10:00π.μ. έως τις 8:00μ.μ.

Ο Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φλωρίνης

π. Σωτήριος Παρδάλης

Πρωτοπρεσβύτερος