- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Φλώρινας Δινάκη: Φυσικά αναψυκτικά από ξινό νερό Φλώρινας

Η βιομηχανία αναψυκτικών «Αφοί Δινάκη Ο.Ε» αποτελεί μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Παπαγιάννη του νομού Φλώρινας, το πεδινό κεφαλοχώρι σε απόσταση μόλις 10 χμ ανατολικά της πόλης και σε υψόμετρο 670 μέτρων, που φημίζεται για τις μοναδικές πηγές «ξινού» (φυσικώς ανθρακούχου) νερού.

Το περίφημο αυτό για την καθαρότητα και τις ευεργετικές του ιδιότητές νερό αναβλύζει ελεύθερα από παλαιοτάτων χρόνων στην περιοχή τους από βρύσες (ιδιωτικές και δημόσιες) και πηγάδια. Ένα από τα πηγάδια αυτά περιήλθε στην κατοχή του παππού Πέτρου Δινάκη περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Το πηγάδι αυτό γρήγορα ξεχώρισε για την ποιότητα και την καθαρότητα του νερού του. Έτσι, πλήθος περιοίκων και όχι μόνο έσπευδαν να προμηθευτούν το μοναδικό νερό για να ικανοποιήσουν πληθώρα αναγκών τους. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως την αξία του εν λόγω νερού είχαν ανακαλύψει ήδη από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο γαλλικά στρατεύματα που στρατοπέδευαν με τα ζώα τους τριγύρω.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Πάνω από τον πολύτιμο αυτόν θησαυρό στήνεται το 1971 η πρώτη επιχείρηση παραγωγής αναψυκτικών της περιοχής, στην οποία η οικογένεια Δινάκη συμμετείχε ως μέτοχος. Το 1983 ιδρύεται η οικογενειακή τους επιχείρηση από τον Λάζαρο και Δημήτριο Δινάκη, η οποία λειτουργεί στη σημερινή της μορφή υπό την επωνυμία «Αφοι Δινάκη Ο.Ε.». Εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, στον αύλιο χώρο αυτής, συναντά κανείς και σήμερα το ιστορικό πηγάδι. Από τότε μέχρι σήμερα αντλούν με μεράκι το δώρο της φύσης στην περιοχή τους και, συνταιριάζοντάς το με εξαιρετικής ποιότητας ελληνικούς χυμούς και φυσικές πρώτες ύλες, παράγουν ένα αναψυκτικό ανώτερης ποιότητας και γεύσης.

Η μακροχρόνια εμπειρία τους, η τεχνογνωσία, η έρευνα και η φαντασία, σε συνδυασμό με τον σεβασμό και την αγάπη τους για την τέχνη του αναψυκτικού ήταν ανέκαθεν πυξίδα τους στο ταξίδι με προορισμό την παραγωγή ενός μοναδικού προϊόντος: Ενός αναψυκτικού που σέβεται και συνδυάζει όπως κανένα άλλο το παρελθόν με το παρόν, το φυσικό με τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες και την παράδοση με την καινοτομία.

Παραγωγική διαδικασία

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραγωγική διαδικασία είναι ελεγχόμενη -ώστε τα προϊόντα να μην αλλοιώνονται και να φτάνουν στον καταναλωτή πάντα φρέσκα- και μη μαζική, με τη σύγχρονη έννοια, καθώς φροντίζουν να μην πραγματοποιούν υπεράντληση του ξινού νερού. Παράλληλα, η παραγωγή φιαλών P.E.T πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου τους.

Τα προϊόντα τους

Τα προϊόντα τους είναι 100% Ελληνικά και είναι τα μόνα αναψυκτικά από ξινό νερό και γλυκαντικά από το φυτό Στέβια. Για την παραγωγή του αναψυκτικού τους χρησιμοποιούν το γνωστό, από αρχαιοτάτων χρόνων, ξινό νερό ΦΛΩΡΙΝΑΣ που πηγάζει από τα βάθη της γης, περνά από τα φυσικά φίλτρα – πετρώματα του άνθρακα, αποκτώντας έτσι τα μοναδικά του χαρακτηριστικά: τη φυσική ανθράκωση και την ελαφριά ξινή γεύση. Βγαλμένο από τα 101μ. δροσερό και κρυστάλλινο, συνταιριάζεται με εξαιρετικούς ελληνικούς χυμούς και φυσικά αρώματα, εμφιαλώνεται όλο γεύση και δροσιά και σε προκαλεί να το γευτείς. Φυσικά, στη Φλώρινας-Δινάκη, με την τεχνογνωσία ετών που τους χαρακτηρίζει, σχεδίασαν το πρώτο φυσικώς ανθρακούχο αναψυκτικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε 4 μοναδικές γεύσεις: πορτοκαλάδα, λεμονάδα, cola, γκαζόζα.

Στη «Φλώρινας Δινάκη Ο.Ε» επί σειρά ετών μεταλαμπαδεύουν τα μυστικά του αναψυκτικού πάππου προς πάππου, βελτιώνονται καθημερινά και υπηρετούν πιστά τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού που τους εμπιστεύεται.

Περιοχή
Παπαγιάννης, Φλώρινα

Facebook: Φλώρινας Δινάκη
Site: florinas-dinaki.gr
Instagram: Florinas Dinaki

 

Πηγή: biscotto.gr