- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου φωτίζει τους λαϊκούς αγώνες

Ο εορτασμός της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου εν μέσω πανδημίας και των μέτρων περιορισμού είναι σίγουρα διαφορετικός. Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι τα μηνύματα της εξέγερσης των φοιτητών για τη Δημοκρατία και τα ατομικά Δικαιώματα , που είναι πάντα επίκαιρα.

Το «Πολυτεχνείο» θα φωτίζει πάντα τους αγώνες για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ, το ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΔΜΗΕ, μαζί με όλους τους Έλληνες εργαζόμενους τιμούν τους ήρωες της φοιτητικής εξέγερσης και συνολικά τον αγώνα του λαού μας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

Μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση , η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να παράγει καταστροφικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους (ανεργία, μειώσεις αποδοχών κα) και να υποθηκεύει το μέλλον των νέων της πατρίδας μας.

Είμαστε αντίθετοι σε σχεδιασμούς που στοχεύουν στον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας ενώ την ίδια ώρα μπαίνει πωλητήριο σε επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ, με κόστος για το δημόσιο συμφέρον και τα βασικά αγαθά σαν την ηλεκτρική ενέργεια.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με τα Σωματεία Μέλη της και τις άλλες Δευτεροβάθμιες οργανώσεις συμμετέχει και παρεμβαίνει για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.