- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Τ.Ε. του ΚΚΕ για την έξαρση της πανδημίας στην Π.Ε. Φλώρινας

Η εκτόξευση των κρουσμάτων στην Φλώρινα και τα καθημερινά αρνητικά «ρεκόρ»,- 502 κρούσματα, από τις αρχές Νοέμβρη, -είναι η αναμενόμενη εξέλιξη από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα προστασίας στο βωμό των λεγόμενων αντοχών της οικονομίας, που δεν είναι άλλο από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Η εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας και η αύξηση των κρουσμάτων αποδεικνύουν περίτρανα την επικαιρότητα των αιτημάτων και των διεκδικήσεων των υγειονομικών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.Μια σειρά χώροι, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.Είναι χαρακτηριστικό ότι στους περισσότερους χώρους της ΔΕΗ έχουν εντοπιστεί κρούσματα δηλαδή σε χώρους που είναι οι πλέον μαζικοί, συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος των εργαζομένων της περιοχής, τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ, χώροι του Δημοσίου, τράπεζες, κλπ., έχουν μετατραπεί σε βασικές εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, ως αποτέλεσμα της διαχείρισης της πανδημίας με γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης και της εργοδοσίας για τη διασπορά του ιού, είναι τεράστιες, η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε την υγεία του λαού στον τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η ανεπαρκέστατη προετοιμασία του δημόσιου συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η σπατάλη του χρόνου που κερδήθηκε από το πρώτο κύμα με θυσίες όλου του λαού, προκαλούν ,δικαιολογημένα αγανάκτηση και ανησυχία, οι κλίνες και οι ΜΕΘ, η περιορισμένη αύξησή τους, για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, δεν επαρκούν ούτε για τις τρέχουσες ανάγκες, πόσο μάλλον για συνθήκες πανδημίας.Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Φλώρινας,νοσηλεύονται σε σταθερή βάση περισσότερα από 20 κρούσματα στις περίπου 40 διαθέσιμες κλίνες κορονοϊού. Σήμερα νοσούν περισσότεροι από 20υγειονομικοί, ενώ αρκετοί βρίσκονται σε δικαιολογημένη καραντίνα.Η έλλειψη τμήματος ΜΕΘ οδήγησε σε δημιουργία διαθεσιμότητας ελάχιστων κλινών αυξημένης αναπνευστικής υποστήριξης ώστε να κερδίζεται χρόνος σε διασωληνωμένους ασθενείς που χρήζουν διακομιδής σε ΜΕΘ.

Τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, που ήδη πριν από την πανδημία δυσκολεύονταν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους «όρθια», ενώ τώρα με το δεύτερο κλείσιμο πολλοί αναρωτιούνται αν θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά, τα όποια μέτραανακοινώθηκαν αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες και τα μηνιάτικα έξοδα.

Απάντηση στην πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο το λαό στην πανδημία, όπως και στην προπαγάνδα που τη συνοδεύει, δίνει η ενίσχυση της πάλης για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, με επόμενο σημαντικό σταθμό την απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Απευθύνουμε κάλεσμα στο λαό της περιοχής να παλέψει:

— Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

— Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

 — Δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ.

 — Πάλη για Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δωρεάν δικαίωμα για όλους. —- Σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες και δεν θα γίνεται «μιας νόσου».

 — Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.

 — Να αποσυρθούν το αντεργατικό έκτρωμα που προβλέπει 10ωρη δουλειά και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος.

 — Δίνουμε απάντηση στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

 — Πρωτοστατούμε για να αναδεικνύονται τα αδιέξοδα αυτού του σάπιου συστήματος, που δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα του λαού. Προβάλλουμε την πραγματική διέξοδο, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την κοινωνία όπου η οργάνωση της παραγωγής και όλης της οικονομίας θα καθορίζεται με αποκλειστικό γνώμονα όχι το κέρδος, αλλά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

 

Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ