- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Φλώρινας για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Νοέμβρη

Αν δεν παλέψουμε για εκείνο που σήμερα μοιάζει ανέφικτο θα ζήσουμε το αδιανόητο.

Κάλεσμα για τη διοργάνωση συγκέντρωσης στις 17 Νοέμβρη.

Η κοινωνική πλειοψηφία βιώνει τον πιο ζοφερό εφιάλτη. Η δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης και των καπιταλιστικών κέντρων, με κριτήριο τη διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι της ανθρώπινης ζωής είναι έκδηλη.

Την ίδια στιγμή ενώ απαγορεύονται τα πάντα στην κοινωνική πλειοψηφία και στοχοποιείται με τον πλέον άθλιο τρόπο η νεολαία σε κάθε της δραστηριότητα και διεκδίκηση, η κυβέρνηση που ενώ είχε τόσους μήνες να προετοιμαστεί ούτε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού έκανε, ούτε επίταξη κρίσιμων δομών του μεγάλου ιδιωτικού τομέα αλλά ούτε καν αξιοποίηση υπαρχουσών κτιριακών δομών του δημοσίο.

Το νέο, πιο σκληρό και πιο ταξικό lockdown που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της συγκυρίας που έρχονται όλα αυτά. Πιστεύουν με τις σχολές κλειστές, με τον κόσμο φοβισμένο και στο σπίτι του , θα γλυτώσουν τις αντιδράσεις. Το σύνθημα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» και το αντιπολεμικό μήνυμα του Πολυτεχνείο είναι πιο επίκαιρο και πιο κοντά μας παρά ποτέ.

Η ΕΑΑΚ καλεί τους νέους και τις νέες της Φλώρινας , τους φοιτητές και τις φοιτήτριες , τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που έδωσαν μαχητική παρουσία στο δρόμο την ημέρα της δίκης της Χ.Α , όσους μάχονται ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην περιοχή και την ψεύτικη πράσινη ανάπτυξη, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες και όσους/ες βιώνουν καθημερνά τις επιπτώσεις της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης να φωνάξουν μαζί μας και πλάι μας:

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!

Όλοι και όλες στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας (κανόνια) στις 19:00.

Σε καραντίνα η κυβέρνηση, όχι οι κατακτήσεις και οι διεκδικήσεις μας!

ΕΑΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ