- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας: Δεκάδες οι θετικοί στον ιό Αστυνομικοί – Βρισκόμαστε μόνιμα εκτεθειμένοι σε κίνδυνο

Συνάδελφοι,

Η πανδημία του COVID-19 είναι δυστυχώς ακόμη εδώ και μάλιστα έχει επανέλθει δριμύτερη. Πλέον υπάρχουν πολλοί ασθενείς Αστυνομικοί αφού βρισκόμαστε μόνιμα εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

Στη Δ.Α. Φλώρινας οι θετικοί στον ιό Αστυνομικοί είναι δεκάδες και αυξάνονται καθημερινά. Παρ΄όλα αυτά, και ενώ είμαστε επιφορτισμένοι σχεδόν αποκλειστικά, με την επίβλεψη της τήρησης των μέτρων για αποφυγή περαιτέρω διασποράς της πανδημίας, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα και μετατρέπει τους εργαζόμενους Αστυνομικούς σε εν δυνάμει εστίες διασποράς.

Συγκεκριμένα, η διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α. Φλώρινας,  διατάσσεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμει στα αστυνομικά μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, χωρίς να έχει ληφθεί από πλευράς της Υπηρεσίας η παραμικρή μέριμνα προκειμένου να ελεγχθεί αν οι Αστυνομικοί αυτοί είναι υγιείς πριν μπουν στο ίδιο λεωφορείο και συνταξιδέψουν για ώρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετάδοση του ιού. Ευτυχώς, με πρωτοβουλία της Ένωσής μας, έγιναν rapid tests από κλιμάκιο του Ε.ΟΔ.Δ.Υ. στους συναδέλφους πριν την αναχώρηση τους, για να εξασφαλιστεί, όσο αυτό είναι εφικτό, η υγειονομική ασφάλεια τους.

Επιπρόσθετα πληροφορούμαστε πως, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, εκδόθηκε διαταγή του Αρχηγείου προκειμένου να βρίσκονται σε επιφυλακή στις Υπηρεσίες τους οι Αστυνομικοί πέραν του ωραρίου εργασίας τους. Δηλαδή ενώ απαιτούμε από τους πολίτες την αποφυγή συγχρωτισμού, εμείς διατασσόμαστε να συγχρωτιζόμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις Υπηρεσίες μας!!

Πότε Θα γίνει κατανοητό πως οι Αστυνομικοί δεν είναι άτρωτοι, αλλά άνθρωποι με οικογένειες που κινδυνεύουν όσο η υπόλοιπη κοινωνία και ακόμη περισσότερο λόγω της φύσης της εργασίας τους;

Ενημερώνουμε άπαντες πως δεν θα ανεχθούμε να παίζει κανείς με τη ζωή και την υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών τους, τους οποίους θα προστατέψουμε με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο.

Τέλος, και για να μην ξεχνιόμαστε, η επιβράβευση του Έλληνα Αστυνομικού για τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, του μεταναστευτικού κ.τ.λ., είναι μέχρι στιγμής ένα ευχαριστήριο SMS από τον κ. Υπουργό….

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής

Πηγή: policenet.gr