- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Αρης, ο Ολυμπιακός και το μπαράζ του ’80!

Αρης εναντίον Ολυμπιακού σε μια σχέση μάλλον… πελατειακή τα τελευταία χρόνια. Εννέα σερί νίκες ο Ολυμπιακός και στις δύο έδρες μετά το 2-2 στις 29 Οκτωβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός δεν νίκησε στους τελευταίους 14 αγώνες, τότε με «ερυθρόλευκα» γκολ από Αμπντούν και Χολέμπας. Ο Αρης δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό από τα play offs της Super League στις 28 Απριλίου 2010, τότε με 2-0 και γκολ του Τζόνσον. Εκτοτε, 16 σερί ματς αήττητος, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός. Στο 21-31-63 η παράδοσή τους συνολικά και 17-21-19 με γηπεδούχο τον Αρη.

Ο Αρης κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του με έξι νίκες και μια ισοπαλία σε επτά αγώνες, αήττητος – όπως και ο Ολυμπιακός, μαζί είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Παραδόξως στο τελευταίο τους στο «Βικελίδης», 2-4 τον Ιούλιο, είχαν φέρει… 2-2 στο β’ ημίχρονο.

Ο Αρης έχει το απόλυτο εντός, έχει 428 να δεχθεί γκολ και κατεβαίνει με 4-2-3-1 και με Γκαρσία, Γκάμα, Μπερτόλιο πίσω από τον Μάνο. Ο Ολυμπιακός μετρά 535 λεπτά χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα, έχει σημαντικές επιστροφές (Ελ Αραμπί, Χολέμπας, Ραφίνια), πιθανότατα ο Πέδρο Μαρτίνς να βάλει βασικό τον Φορτούνη, και τον Μασούρα, στα εξτρέμ.

Σπάνιο να παίζει ο Άρης με τον Ολυμπιακό και να είναι οι Θεσσαλονικείς στην πρώτη θέση, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να έχουν μια κόντρα από τα παλιά… Κυρίως από το… μυθικό πρωτάθλημα της σεζόν 1979-80. Τότε που η κορυφή άλλαζε χέρια κάθε Κυριακή! Ο Άρης τερμάτισε πρώτος με 47 βαθμούς, μαζί με τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα κρίθηκε στα μπαράζ του Βόλου. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που έπρεπε να καταλήξει στα χέρια των «κιτρινόμαυρων» καθώς υπερτερούσε στην διαφορά τερμάτων. Ωστόσο τελικά, στα μέσα της χρονιάς αποφασίστηκε πως ο τίτλος θα κριθεί στα μπαράζ…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr