- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Φλώρινας για τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στην προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων

Οι φαρμακοποιοί του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας και όλης της χώρας, σ’ αυτήν την περίοδο υγειονομικής και όχι μόνο κρίσης που διανύουμε, όντας στην πρώτη γραμμή, κράτησαν ανοιχτά και ασφαλή τα φαρμακεία τους, αντιμέτωποι τόσο με γραφειοκρατικούς σκοπέλους όσο και με τη διαχείριση ελλείψεων σε σημαντικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Στην φετινή εμβολιαστική περίοδο για την εποχική γρίπη, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, τα φαρμακεία δεν παρέλαβαν στο σύνολό τους τις προπαραγγελθείσες ποσότητες εμβολίων, οι φαρμακαποθήκες δεν έχουν καμία ενημέρωση και οι εταιρίες δεν ενημερώνουν με τη σειρά τους για το πότε και εάν έλθουν περισσότερα εμβόλια στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη και πολλές φορές άσκοπη και άστοχη συνταγογράφηση, έχει οδηγήσει σε μεγάλη καθυστέρηση τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ακόμα και στην αδυναμία πραγματοποίησής του.

Οι φαρμακοποιοί της Φλώρινας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος καταβάλουμε τη μεγίστη δυνατή προσπάθεια να επιλύσουμε ένα πρόβλημα για το οποίο δεν είμαστε υπαίτιοι.

Η κάλυψη όλων των ευπαθών ομάδων είναι για εμάς προτεραιότητα.

Παράλληλα ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας έτσι ώστε να φέρουμε σε πέρας μια ιδιάζουσα εμβολιαστική περίοδο μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ