- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Περί τηλεκπαιδεύσεως…

Βρισκόμαστε στα μέσα της τρίτης βδομάδας συνεχούς τηλεκπαίδευσης, και μόνο καλό δεν είδαμε…

Καθόμαστε επί 7 ώρες μπροστά στον υπολογιστή (ή κινητό), και αν προσθέσουμε και τις ώρες των φροντιστηρίων αρκετών παιδιών, οι ώρες μετράνε 12 και. Όλο αυτό έχει σε όλους μας ως συνέπεια, τη συνεχή κούραση αλλά και συνεχείς πονοκεφάλους. Είναι απαράδεκτο να καθόμαστε τόσες ώρες σε συσκευές υπέρ-μετάδοσης ακτινοβολίας. Τόσο εμείς όσο και οι καθηγητές, για τις ανάγκες του διδακτικού τους υλικού. Όπως επίσης, να σημειώσω και τα καθημερινά τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί, όπως π.χ. με την σύνδεση στο διαδίκτυο, με το αν ή όχι θα δουλέψει το WEBEX, και πολλά ακόμη…

Αν το καλοσκεφτούμε, πληρώνουμε λάθη άλλων . Μερικές μέρες πριν την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ακούγαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση τέτοιας πράξης.

Κι όμως, λίγες ημέρες αργότερα βγαίνει και λέει για ολική απαγόρευση. Άφησε όμως τα δημοτικά να λειτουργούν κανονικά μέχρι ενός σημείου, τα οποία, όπως δήλωσε η υπουργός παιδείας, δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης. Πέρασα από δημοτικό, και έχω να πω πως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Αντίθετα, τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν αποτελούν τόσο εστίες μετάδοσης, γιατί τα παιδιά είναι πιο ώριμα και γνωρίζουν τους κανόνες περί υγιεινής. Αυτά τα σχολεία πρέπει να μένουν ανοιχτά, ειδικά τα λύκεια, που κάνουν εφτάωρα, και οι ανάγκες των μαθημάτων τους είναι πλείστες.

Η τηλεκπαίδευση, δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τα μαθήματα.

Ελπίζω κάποτε, οι αντιδράσεις των περισσοτέρων γονέων, καθηγητών, μαθητών, περί αυτού του τρόπου τηλεκπαίδευσης, να γίνουν αντιληπτές από την υπουργό παιδείας και την νυν κυβέρνηση και κυρίως να βρεθεί λύση, για να γίνεται κανονικά η δια ζώσης εκπαίδευση.

Μαθητής 1ου ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας