- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Περί της προστάτου των Ενόπλων Δυνάμεων

Του Αρχιμανδρίτη Κοσμά Λαμπρινού

 

Η Υπεραγία Θεοτόκος, αγαπητοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες της εφημερίδας είναι η Προστάτις των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, καθότι είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός των Γένους μας. Γι’ αυτό και οι ορθόδοξοι έλληνες οφείλουμε πολλά στη Παναγία. Δεν οφείλουμε μόνο τις πολλές νίκες που χάρισαν στους ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά οφείλουμε και τις πολλές θεραπείες πολλών ασθενών πιστών της Πατρίδος μας.

Δυστυχώς όμως οι νεοέλληνες, παρασυρμένοι από τη νεοεποχίτικη εποχή και τα σύγχρονα ρεύματα που θεοποίησαν όχι μόνο τη μόδα αλλά και την Ιατρική επιστήμη, αγνοούν την Θεοτόκο και το Χριστό και δεν προστρέχουν στη Χάρη των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας για να ζητήσουν την ίαση των νεοελλήνων, αλλά και όλων των λαών της γης απ’ αυτή τη σύγχρονη μάστιγα της εποχής μας που λέγεται κωρονοϊός. Αν προστρέξουμε άλλωστε στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδος μας θα δούμε ότι και άλλοτε οι έλληνες αρρώσταιναν βαρύτερα από τώρα αλλά δεν ξεχνούσαν την Εκκλησία και τις προσευχές της. Οι προσευχές βέβαια είτε γίνονται στο δωμάτιο μας κατ’ ιδίαν είτε στο ναό εισακούονται από το Θεό, αν βέβαια γίνονται με αληθινή πίστη. Η προσευχή όμως όταν γίνεται από όλο και πιο πολλούς εισακούεται πολύ περισσότερο από το Θεό που μας αγαπά περισσότερο και από τη μάνα μας την ίδια.

Γι’ αυτό εύχομαι να ζητήσουμε, έστω και τώρα, την βοήθεια της Παναγίας δια των πρεσβειών Της προς το Χριστό για να μας απαλλάξει σύντομα ο Χριστός απ’ αυτή τη φοβερή μάστιγα.