- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνδυασμός «Ελπίδα»: «Η σύγχυση ρόλων και αρμοδιοτήτων δεν έχει τέλος για τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας κ. Κιοσέ!»

Αφού αναρωτηθούμε ποιος τελικά εκπροσωπεί την Π.Ε Φλώρινας ,η Ειδική Συνεργάτης ή ο Αντιπεριφερειάρχης ,στην απάντηση που συντάχτηκε με αφορμή «σημείωσή» μας στο Δ.Τύπου του Συνδυασμού μας με ημερ. 22-11-20 και με τίτλο «Κατάργηση των Τραπεζικών Κταστημάτων και κήρυξη της Δ. Μακεδονίας υπό ειδικό καθεστώς», να ενημερώσουμε ότι (το Δ.Τ.) εκφράζει τις απόψεις του Συνδυασμού και όχι απόψεις προσωπικές.

Η απάντηση-δημοσίευση, πέραν του παραπάνω και πάλι σοβαρού ατοπήματος δεν επιδέχεται δυστυχώς κανένα σοβαρό σχολιασμό.

Ο κάθε αναγνώστης βγάζει τα συμπεράσματά του.

Το μόνο σημαντικό και ανησυχητικό είναι, αν ο Περιφερειάρχης χρειάζεται έγγραφη ενημέρωση από τους συνεργάτες του για να γνωρίζει τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας όπως ισχυρίζεται στο Δ.Τ. ο Αντ/ρχης.

Ούτε ως μεμπτό ,σκιώδες και εκτός νόμου θεωρούμε ο Αντ/ρχης να επικοινωνεί με τον Πολιτικό του Προϊστάμενο Περιφερειάρχη,ένα όμως είναι σίγουρο πως δείχνει το μέτρο της συναίσθησης του ρόλου του, που εντέλλεται να ηγείται του θεσμικού οργάνου της Π.Ε. Φλώρινας.

ΥΓ.: Επισυνάπτουμε την πρώτη ανακοίνωση της Ειδικής Συνεργάτιδας κ. Θεοδώρου Ειρ. που αντικαταστάθηκε, κατόπιν προφανώς παρέμβασης άνωθεν ,αλλά το κακό είχε ήδη γίνει:

Απάντηση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ειρήνης Θεοδώρου στον Συνδυασμό ¨Ελπίδα¨για τους Υπαινιγμούς προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και την Περιφερειακή Αρχή

Από την πρώτη στιγμή η Π.Ε. Φλώρινας είχε εκδηλώσει την πρόθεση της να μην μετάσχει με πομπώδη και ρητορικά δελτία τύπου στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης πουθα καλλιεργούσαν αντιπολιτευτικοί κύκλοι, συγκεκριμένου συνδυασμού. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα και παρ΄ ότι προκληθήκαμε επανειλημμένως, παραμείναμε προσηλωμένοι στο έργο και το ρόλο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας.

Οφείλουμε όμως να απαντήσουμε στην υπαινικτική επίθεση που δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ιωάννη Στρατάκη, σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον τύπο, με τίτλο: ¨Συνδυασμός «Ελπίδα» – Γ. Στρατάκης: Η κατάργηση Τραπεζικών Καταστημάτων στη Δυτ. Μακεδονία (Αμύνταιο, Δεσκάτη κ.α.) και κήρυξη της Περιφέρειας υπό Ειδικό Καθεστώς¨.

ο κ. Στρατάκης, με αφορμή την κοινοποίησηεπιστολής που απέστειλε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο  Κασαπίδη, στις 20/11/2020, για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο, διερωτάται με περισσή υποκρισία για το:

-Πώς δικαιολογείται η κοινοποίηση εσωτερικής αλληλογραφίας μεταξύ των οργάνων της Περιφερειακής Αρχής, ποια είναι η σημασία της και τι αποτέλεσμα προκαλεί;

-Αν υπάρχει έλλειμμα αμέσου επικοινωνίας-συνεργασίας των στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας;

-Αν η ενέργεια δείχνει ή όχι πρόθεση μεταφοράς ευθύνης και όχι άμεσης διεκδίκησης;

Κανένας νόμος-διάταξη δεν απαγορεύει τη κοινοποίηση επιστολών αυτού του χαρακτήρα. Το ότι μια απλή επιστολή απεστάλη ηλεκτρονικά μεταξύ των οργάνων της Περιφερειακής Αρχής, δεν καθιστά το περιεχόμενο της απόρρητο, γι΄ αυτό άλλωστεδεν έφερεσφραγίδα καιαριθμό πρωτοκόλλου, που αποτελούν τα τυπικά χαρακτηριστικά επίσημης αλληλογραφίας, όταν αυτή εξέρχεται από υπηρεσία.Άλλωστε σκοπός της κοινοποίησης του εν λόγω εγγράφου αποτέλεσε η ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τη στάση της Π.Ε. Φλώρινας πάνω στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο.

Οι υπαινιγμοί περί ύπαρξης ελλείμματος άμεσης επικοινωνίας-συνεργασίας των στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μεταφοράς ευθυνών, αναμφίβολα αποτελούν¨ευσεβείς πόθους¨ όσων τα γράφουν. 

Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης με την επιστολή του, ουσιαστικά παρείχε την απαραίτητη ενημέρωση στον πολιτικό του προϊστάμενο, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην τοπική κοινωνία του Αμυνταίου η παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, υπογραμμίζοντας σ΄ αυτή την ανάγκη στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων της πόλης, από την Περιφερειακή Αρχή, ενόψει της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Επομένως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, τίποτα το σκιώδες, τίποτα έξω από τα πλαίσια του νόμου.

Τέλος επισημαίνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της αλήθειας, δεν θα καταστήσουμε την πολική ζωή του τόπου, πόσο μάλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όμηρο υστερόβουλων επιδιώξεων.

Ειρήνη Θεοδώρου

Ειδική Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας