- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τι είναι η κανναβιδιόλη και ποια οφέλη δίνει η λήψη της στον οργανισμό μας

Εδώ και πολλά χρόνια οι σπόροι κάνναβης έχουν αναγνωριστεί ως τα θεμέλια της διατροφής και γρήγορα επιστρέφουν στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης υγείας και ευεξίας.

Επειδή πολλά από τα τρόφιμα στην αγορά σήμερα είναι επεξεργασμένα, τεχνητά και κυριαρχούνται από υδατάνθρακες, η κακή πρόσληψη πρωτεϊνών του γενικού πληθυσμού προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία. Λόγω του γεγονότος ότι η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό και ζωτικό μακρό-θρεπτικό συστατικό του σώματος για υγιή ζωή, αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα προκειμένου να καταπολεμηθούν οι αυξανόμενες ανησυχίες για την υγεία και την παχυσαρκία παγκοσμίως.

Οι περισσότεροι ίσως δεν έχουν ακούσει ποτέ για τους σπόρους κάνναβης, πόσο μάλλον για τα εκπληκτικά θρεπτικά οφέλη. Ωστόσο, αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι από καμία άλλη φυσική πηγή στη γη δεν μπορεί να βρεθεί μια πιο πλήρης πηγή πρωτεΐνης. Ο σπόρος κάνναβης περιέχει έως και 36% πρωτεΐνη και περιέχει όλα τα 20 γνωστά αμινοξέα – 8 εκ των οποίων είναι απαραίτητα και 2 που το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του. Εξαιτίας αυτού, η πρωτεΐνη εντός του σπόρου κάνναβης θεωρείται ως η πιο αναγνωρίσιμη πηγή πρωτεΐνης που διατίθεται για το ανθρώπινο σώμα και ως εκ τούτου η πιο ευεργετική για την υγεία μας.

Οι σπόροι κάνναβης μπορούν επίσης να συμπιεστούν σε βρώσιμο λάδι. Παρόμοια με τον ίδιο τον σπόρο κάνναβης, τα οφέλη του ελαίου κάνναβης (CBDoil) γίνονται γρήγορα αναγνωρισμένα ως θρεπτικές ανακαλύψεις για την ανθρώπινη υγεία. Το έλαιο κάνναβης μπορεί να είναι η πιο τέλεια ισορροπημένη πηγή λαδιού της φύσης, που περιέχει την τέλεια αναλογία ωμέγα-6 (λινολενικό οξύ) προς ωμέγα-3 (άλφα-λινολενικό οξύ) αιθέρια έλαια που είναι ζωτικής σημασίας για την λίπανση των αρθρώσεων, την  ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη μεταβολική υποστήριξη.

Το λάδι που βρίσκεται μέσα στην κάνναβη είναι επίσης γνωστό ότι είναι ιδανικό για την κυκλοφορία. Ως αποτέλεσμα, πολλά από τα προϊόντα που αναπτύσσονται και περιέχουν έλαιο κάνναβης χρησιμοποιούνται ως ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη για κοινές ασθένειες όπως η αρθρίτιδα. Άλλα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την χρήση του ελαίου κάνναβης, περιλαμβάνουν την επιδιόρθωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενεργώντας ως φυσικός μεταβολικός ενισχυτής για τη σωστή επεξεργασία των τροφίμων, την καύση του σωματικού λίπους, καθώς και την αύξηση του ρυθμού ανάκαμψης από την άσκηση και την κόπωση.

Τέλος, το έλαιο κάνναβης έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα, καθώς επίσης διαλύει την πλάκα που μπορεί να βρεθεί σε στεφανιαίες αρτηρίες, η οποία τελικά μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι σπόροι κάνναβης είναι επίσης μια φανταστική πηγή άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών που είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία, συμπεριλαμβανομένων ασβεστίου, σιδήρου, φωσφόρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μαγγανίου. Επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολύ σύντομα, ο σπόρος κάνναβης θα είναι το επίκεντρο της ανθρώπινης υγείας και διατροφής, και ορισμένοι το γνωρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια.