- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για το κλείσιμο τραπεζών στην Π.Ε. Φλώρινας

Μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν από το επικείμενο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, οι εργαζόμενοι σε αυτά παραμένουν απροστάτευτοι και εγκλωβισμένοι. Καλούνται να επιλέξουν είτε την εθελουσία και άρα την ανεργία είτε την μετάθεσή τους σε απομακρυσμένες περιοχές μακριά από τις οικογένειές τους.

Καταδικάζουμε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι. Η αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι δεν θα επικρατήσει και ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Ειδικά για την περιοχή μας το επικείμενο «λουκέτο» του ενός υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Φλώρινα και του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο θα έχει και σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις και ο αποκλεισμός από το τραπεζικό σύστημα των ευάλωτων συμπολιτών μας θα γίνει ακόμα πιο έντονος.

Ζητούμε κατηγορηματικά να μην κλείσουν αυτά τα τραπεζικά υποκαταστήματα. Ζητούμε την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων των τραπεζών. Είναι συνάδελφοί μας, συμπολίτες μας, φίλοι μας, οικογένειά μας. Να σταματήσει τώρα ο διασυρμός και η ασφυκτική πίεση των εργαζομένων.